Autor:

Mrkvové cukroví

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 400 g
Ztužený tuk 250 g
Mrkev
Jemně nastrouhané
150 g
Citronová šťáva
A kůra z půlky citronu
1/2 ks
Moučkový cukr
Na obalení
 
Vanilkový cukr
Na obalení
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Hladkou mouku, nastrouhanou mrkev, citronovou šťávu a kůru i změklý ztužený tuk dobře smícháme a vypracujeme ze všeho hladké těsto. Pokud se nám těsto na vále lepí, podsypeme ho moukou. Vyválíme z těsta plát o tloušce asi půl centimetru a vykrajujeme z něj měsíčky.

Měsíčky narovnáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme je ve středně vyhřáté troubě asi tak 6 - 10 minut do zlatavé barvy. Hned po upečení je obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Pomerančové madlenky v čokoládě Lahodné čokoládové potěšení. Vyzkoušejte skvělé delikatesy! Články z

Komentáře k receptu: Mrkvové cukroví

Komentáře

  1. Lenka   16.12.2011 | 21:30 | reagovat |

    Dá se místo ztuženého tuku použít máslo? :-\

  2. Soňa   12.12.2010 | 14:26 | reagovat |

    Mrkvová kolečka peču několik let, je to levné a výborné cukroví. Jen mouku používám polohrubou :-\

  3. Lucia Drotárová   16.11.2009 | 22:30 | reagovat |

    Jak dlouho před Vánoci to děláte? Vydrží to? (Jestli to tedy nikdo nesní, samozřejmě :-) )

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá 5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá
Jitka Schneiderová v další řadě První republiky: Koho bude hrát a jak její postava zamíchá kartami? Jitka Schneiderová v další řadě První republiky: Koho bude hrát a jak její postava zamíchá kartami?
Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web