Autor:

Veselá prošívaná deka

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 1 hrnek
Mrkev 1 hrnek
Vejce 2 ks
Cukr krupice 1/2 hrnek
Rostlinný olej 60 ml
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Citronová kůra  
Vanilkový cukr 1 balíček
Sůl  špetka
Hnědý rum
nemusí být, ale je to lepší
1 lžíce
Krém
Mléko 400 ml
Vanilkový pudink 1 ks
Cukr 4 lžíce
Tvaroh
tučný (může být i netučný) ve vaničce
1 ks
Veselá prošívaná deka

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Uvaříme pudink s osladíme ho. Tvaroh dáme do ubrousku, abychom ho zbavili trochu tekutiny. Do tvarohu ručně vmícháme studený pudink. Vejce ušleháme s cukrem, přidáme olej, rum, strouhanou mrkev a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva, solí, citronovou kůru a vanilku. Těsto nalijeme na plech a pomocí sáčku stříkáme ozdobně krém jako prošívaná deka. Když spěcháte, můžete dát lžičkou kupky krému, to neubere na chuti.

Poznámka: zkoušela jsem hodně receptů z mrkve a pořád mi něco chybělo nebo přebývalo - nakonec po delším experimentování jsem se ustálila na tento poměr ingrediencí a přidala ještě svůj oblíbený krém. Věřím, že osloví i vás.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13 x
1-
4.77 13 5 1
Jahodový koláč Recept na úžasný jahodový koláč Články z

Komentáře k receptu: Veselá prošívaná deka

Komentáře

  1. airin   20.04.2016 | 14:45 | reagovat |

    Moc dobrá. Tvaroh byl z vaničky, ani jsem ho nedávala odkapat, krém s pudinkem byl hustý tak akorát (a ještě zbylo na mlsání). Přikládám fotku, veselá deka byla opravdu vesele oranžová. A chuť mrkve nerozeznal ani můj domácí mlsoun.

  2. Danča   22.09.2014 | 14:35 | reagovat |

    Tak buchta se peče,trochu jsem ji upravila,přidala jsem ještě jeden tvaroh a hlavně kakao,které by tam mělo být a dala jsem víc oleje a mouky a ještě trochu mléka.A do krému též rum.Tak uvidíme jak to dopadne. :-)

  3. (z)Eli   15.10.2012 | 21:24 | reagovat |

    Nevím, co jsem udělala špatně, ale nějak to celé skončilo fiaskem :(

    1. Barca   16.04.2013 | 21:44 | reagovat |

      U mne taky. Prislo mi, ze je tam strasne moc cukru, alespon podle chuti. Obrazek barevne neodpovida te buchte. Navic takove mnozstvi pudinku uplne prebilo ten tvaroh a ve vysledku to byla spise pudinkova nez tvarohova buchta. Celkove chut nic moc, bohuzel. Ale verim, ze kdyz si to clovek upravi podle chuti a zkusenosti, tak vysledek bude dobry. :-)

  4. venyss   13.09.2012 | 19:20 | reagovat |

    Moc dobré,všude samá pochvala ;-)

  5. Mářa   14.08.2012 | 10:12 | reagovat |

    Vadí pokuď nepřidám mrkev?

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první 7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první
Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět? Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět?
Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad! Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web