Autor:

Veselá prošívaná deka

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 1 hrnek
Mrkev 1 hrnek
Vejce 2 ks
Cukr krupice 1/2 hrnek
Rostlinný olej 60 ml
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Citronová kůra  
Vanilkový cukr 1 balíček
Sůl  špetka
Hnědý rum
nemusí být, ale je to lepší
1 lžíce
Krém
Mléko 400 ml
Vanilkový pudink 1 ks
Cukr 4 lžíce
Tvaroh
tučný (může být i netučný) ve vaničce
1 ks
Veselá prošívaná deka

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Uvaříme pudink s osladíme ho. Tvaroh dáme do ubrousku, abychom ho zbavili trochu tekutiny. Do tvarohu ručně vmícháme studený pudink. Vejce ušleháme s cukrem, přidáme olej, rum, strouhanou mrkev a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva, solí, citronovou kůru a vanilku. Těsto nalijeme na plech a pomocí sáčku stříkáme ozdobně krém jako prošívaná deka. Když spěcháte, můžete dát lžičkou kupky krému, to neubere na chuti.

Poznámka: zkoušela jsem hodně receptů z mrkve a pořád mi něco chybělo nebo přebývalo - nakonec po delším experimentování jsem se ustálila na tento poměr ingrediencí a přidala ještě svůj oblíbený krém. Věřím, že osloví i vás.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13 x
1-
4.77 13 5 1
Retro štafetky Recept od čtenářky časopisu F.O.O.D.: Retro štafetky - chuť dětství Články z

Komentáře k receptu: Veselá prošívaná deka

Komentáře

  1. airin   20.04.2016 | 14:45 | reagovat |

    Moc dobrá. Tvaroh byl z vaničky, ani jsem ho nedávala odkapat, krém s pudinkem byl hustý tak akorát (a ještě zbylo na mlsání). Přikládám fotku, veselá deka byla opravdu vesele oranžová. A chuť mrkve nerozeznal ani můj domácí mlsoun.

  2. Danča   22.09.2014 | 14:35 | reagovat |

    Tak buchta se peče,trochu jsem ji upravila,přidala jsem ještě jeden tvaroh a hlavně kakao,které by tam mělo být a dala jsem víc oleje a mouky a ještě trochu mléka.A do krému též rum.Tak uvidíme jak to dopadne. :-)

  3. (z)Eli   15.10.2012 | 21:24 | reagovat |

    Nevím, co jsem udělala špatně, ale nějak to celé skončilo fiaskem :(

    1. Barca   16.04.2013 | 21:44 | reagovat |

      U mne taky. Prislo mi, ze je tam strasne moc cukru, alespon podle chuti. Obrazek barevne neodpovida te buchte. Navic takove mnozstvi pudinku uplne prebilo ten tvaroh a ve vysledku to byla spise pudinkova nez tvarohova buchta. Celkove chut nic moc, bohuzel. Ale verim, ze kdyz si to clovek upravi podle chuti a zkusenosti, tak vysledek bude dobry. :-)

  4. venyss   13.09.2012 | 19:20 | reagovat |

    Moc dobré,všude samá pochvala ;-)

  5. Mářa   14.08.2012 | 10:12 | reagovat |

    Vadí pokuď nepřidám mrkev?

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web