Mokka dort

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Korpus
    • 3
      ks vejce
    • 150
      g cukr krupice
    • 120
      g hladká mouka
    • 3
      lžíce kakao
    • 3
      lžíce káva mokka instantní
  • Krém
    • 25
      g želatina
    • 2
      dl káva mokka silná
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 3
      lžíce švestková povidla
  • Na ozdobu
    • čokoláda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vyšleháme bílky s cukrem do pevného sněhu, vmícháme žloutky, zasypeme prosátou moukou s kakaem a kávou. Promíchané těsto vlijeme do dortové formy (Dortový kruh podložíme pečícím papírem a upevníme zahnutím papíru na plechu.) a pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě. Studený korpus odřízneme, prokrojíme a potřeme povidly.
2
Želatinu namočíme do 1 dl studené vody a necháme nabobtnat. V horké sladké kávě pak rozmícháme nabobtnalou želatinu a vychladíme. Šlehačku ušleháme, lehce vmícháme chladnoucí kávu se želatinou. Pevný krém natřeme na povidla a zbývající nazdobíme na dort společně se strouhanou čokoládou.
Zařazení: Moučníky Dorty

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T |

    16. 3. 2011 13:21

    Opraveno, díky.

  • Eva1
    Eva1 |

    16. 3. 2011 09:49

    To bylo pro editory. :-)

  • Blanka Wr.
    Blanka Wr. |

    16. 3. 2011 09:18

    Zajímavý recept, ráda bych zkusila, ale nejsem si jista, zda jsem postup správně Pochopila. krém se má dát na korpus a přiklopit druhým plátem nebo mezi oběma pláty budou jen povidla a krém se má dát nahoru? Také by bylo vhodné doplnit ingredience, chybí mi tam káva do korpusu a všechny suroviny na krém!

  • Eva1
    Eva1 |

    15. 3. 2011 22:14

    :-( :-( :-(