Masové zapečené bramboráče

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: m.vinsova

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g mleté maso - míchané
    • 8
      ks brambory větší
    • 1
      plechovka rajčata oloupaná krájená
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžička mexické koření
    • sůl
    • máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory ve slupce uvaříme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. Mezitím si na másle osmahneme cibulku nakrájenou na půlměsíčky, přidáme rajčata z plechovky a chvilku necháme probublávat. Poté do rajčat přidáme maso, koření, sůl dle chuti a smažíme, až maso přestane dělat hrudky a rozpadá se (5-10 minutek).
2
Připravíme si zapékací mísu, kterou vymažeme máslem. Klademe do ní vždy vrstvu brambor, vrstvu masa, vrstvu brambor, vrstvu masa a nakonec poslední vrstvu brambor, kterou potřeme zlehka máslem a osolíme. Solit můžete jednotlivé vrstvy brambor, dle chuti a dle slanosti masové směsi. Dáme zapéct do trouby, až brambory zezlátnou a udělají vynikající kůrčičku.
Zařazení: Maso Mleté

Komentáře k receptu

  • Michaela Vinsova
    Michaela Vinsova |

    22. 3. 2006 16:27

    Peču to odkryté. No, dávám to tak na 200-250°C na cca 30-40 minut, záleží na tom, jak se to "tváří". Od oka poznám, jestli mám ubrat nebo přidat...

  • Zuzana Holubova
    Zuzana Holubova |

    21. 3. 2006 10:29

    Dobry den, pecete to odkryte nebo zakryte? Na kolik stupnu?