Autor:

Manner Tiramisu

Střední
Ingredience
Žloutek 4 ks
Bílek 3 ks
Cukr krystal 40 g
Mascarpone 500 g
Cukrářské piškoty
Manner zvaný Lady Fingers
35 ks
Hrušky 2 ks
Koňak
nebo brandy
50 ml
Kávový likér 40 ml
Černá káva
studené silné
200 ml
Vanilkový cukr 60 g
Čokoláda
Manner najemno nastrouhané nebo kakaový prášek
100 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Nejdříve připravíme krém: smícháme žloutky s vanilkovým cukrem. Mixujeme, až vznikne jemná pěna. Po lžičkách přidáme Mascarpone a pořádně zamícháme, dokud nevznikne krém. Smícháme bílky s krystalovým cukrem, vše vyšleháme do sněhu, který vmícháme do krému. Mezitím v misce připravíme silnou kávu, vlijeme do ní końak, brandy anebo kávový likér.
Na Tiramisu nachystáme velkou formu podlouhlého tvaru. Piškoty necháme v alkoholu jemně nasáknout a vyložíme jimi základovou vrstvu formy. Na piškoty naklademe tenké plátky nakrájené hrušky. Pokryjeme vrstvou připraveného krému. Položíme další vrstvu namočených piškotů. Opakujeme, až do naplnění nádoby tak, aby Tiramisu uzavírala vrstva krému. Zakryjeme fólií a vložíme do ledničky, kde necháme Tiramisu minimálně 6 hodin uležet.
Při servírování posypeme kakaovým práškem anebo najemno nastrouhanou čokoládou Manner se 70% obsahem kakaa.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Čokoládový řez s voňavým krémem Speciality, které mají grády Články z

Komentáře k receptu: Manner Tiramisu

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web