Autor:

Mandlové toffee

Snadné
Těsto
Máslo 150 g
Vejce 1 ks
Hnědý cukr 80 g
Hladká mouka 200 g
Krém
Máslo 50 g
Hnědý cukr 50 g
Mandle
nadrobno nasekané
100 g
Salko slazené 370 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Změklé máslo ušleháme s vejcem a cukrem do pěny. Přidáme mouku a vypracujeme hladké těsto. Zapékací mísu (středně velkou) vymažeme máslem, těsto rozprostřeme do formy, propícháme vidličkou a dáme asi na 20 minut do na 170 °C rozehřáté trouby.

Potom rozpustíme máslo, přidáme cukr a salko a za stálého míchání vaříme minimálně tři minuty. Potom přidáme nasekané mandle, hmotu natřeme na těsto a necháme ještě asi dvacet minut péci při stejné teplotě.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Tvarohový a makový závin Ty nejlepší záviny. Sladké i slané. Články z

Komentáře k receptu: Mandlové toffee

Komentáře

  1. Anonym   27.03.2008 | 8:02 | reagovat |

    ne, nepatří.

  2. Martina Vašková   26.03.2008 | 15:26 | reagovat |

    do těsta prosím nepatří prášek do pečiva???

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuji, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak Blanka Milfaitová: Cestuji, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web