Mandlové toffee

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 150
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 80
      g hnědý cukr
    • 200
      g hladká mouka
  • Krém
    • 50
      g máslo
    • 50
      g hnědý cukr
    • 100
      g mandle nadrobno nasekané
    • 370
      g salko slazené

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Změklé máslo ušleháme s vejcem a cukrem do pěny. Přidáme mouku a vypracujeme hladké těsto. Zapékací mísu (středně velkou) vymažeme máslem, těsto rozprostřeme do formy, propícháme vidličkou a dáme asi na 20 minut do na 170 °C rozehřáté trouby.
2
Potom rozpustíme máslo, přidáme cukr a salko a za stálého míchání vaříme minimálně tři minuty. Potom přidáme nasekané mandle, hmotu natřeme na těsto a necháme ještě asi dvacet minut péci při stejné teplotě.
Zařazení: Moučníky Buchty

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    27. 3. 2008 08:02

    ne, nepatří.

  • Martina Vašková
    Martina Vašková |

    26. 3. 2008 15:26

    do těsta prosím nepatří prášek do pečiva???