Autor:

Maminčin štrůdl

Snadné
Na těsto
Hladká mouka 420 g
Hera 1 ks
Žloutek 2 ks
Voda
(Studená)
8 lžíce
Ocet 2 lžíce
Sůl 1 špetka
Ingredience
Jablka 1 kg
Rozinky 5 lžíce
Skořice 1 lžíce
Vanilkový cukr  
Mandle
(Nebo oříšky)
 
Vejce 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Záviny

Z uvedených surovin umícháme těsto, které necháme do druhého dne v chladničce. Oloupaná jablka nahrubo nastrouháme (máme-li kyselejší jablka můžeme přidat najemno rozdrcené dětské piškoty), přidáme rozinky, skořici, vanilkový cukr, nasekané oříšky nebo mandle. Těsto vyválíme na placky (jedna dávka postačí na tři), naplníme touto směsí a dobře zavineme. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a případně ještě posypeme oříšky. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C dozlatova.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1
4.83 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 8x)
Čokoládový koláč s polevou 4 báječné koláče z tmavého těsta Články z

Komentáře k receptu: Maminčin štrůdl

Komentáře

  1. Můrinka   18.02.2012 | 11:30 | reagovat | závadný

    Opravdu dobrota. Akorát příště udělám z dávky asi jenom 2, aby byly větší :o) Štrůdly jsem nahoře potírala zbylým bílkem.

  2. Camelka   04.11.2011 | 9:50 | reagovat | závadný

    Super bomba štrůdlík...má jedinou nevýhodu - nemůžu ho udělat hned. A to čekání mě zabíjí, anžto si dycinky zapomenu připravit těsto. Ale i tak za to čekání stojí. S těstem se fakt super pracuje 1* :-)

    1. Simča S.   04.11.2011 | 12:33 | reagovat | závadný

      Camelko, to těsto v lednici dobře zabalené vydrží i 5 dní (tedy přiznám se, že i déle, ale už se pak moc trhá), takže si ho dělám v době "jablek" do foroty ... A jde i zamrazit....

  3. Shyrker   08.09.2011 | 21:36 | reagovat | závadný

    Recept doporučuji. Jednoduché a chutné. :-)

  4. niobe nightingale   22.03.2009 | 19:18 | reagovat | závadný

    tohle náš tradiční domácí štrúdl. akorát dávám 500g mouky a 125ml vlažné vody a místo octa někdy citronovou šťávu... hodně důležitá věc je, osolit ho! roluju 3 šišky a zatím nikdy nikoho nezklamal :D právě se tu vedle brání před snědením poslední dva kousky pod utěrkou .)

  5. Lucie Kučerová   27.11.2008 | 8:24 | reagovat | závadný

    Tenhle recept je úžasný a snadno realizovatelný i v cizině. Jsem teď v USA. Ocet jsem použila jablečný, místo Hery máslo (protože nevěřím, že z těch mazlavých margarínů se dá péct, navíc jsou většinou slané). Těsto jsem v lednici nechala zabalené 24 hodin. krásně se rozvalovalo. Pečeno na 350-375°F. Štrůdl jsem nezavinovala, ale jen přeložila do psaníčka. Lahoda.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web