Autor:

Maminčin štrůdl

Snadné
Na těsto
Hladká mouka 420 g
Hera 1 ks
Žloutek 2 ks
Voda
(Studená)
8 lžíce
Ocet 2 lžíce
Sůl 1 špetka
Ingredience
Jablka 1 kg
Rozinky 5 lžíce
Skořice 1 lžíce
Vanilkový cukr  
Mandle
(Nebo oříšky)
 
Vejce 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Záviny

Z uvedených surovin umícháme těsto, které necháme do druhého dne v chladničce. Oloupaná jablka nahrubo nastrouháme (máme-li kyselejší jablka můžeme přidat najemno rozdrcené dětské piškoty), přidáme rozinky, skořici, vanilkový cukr, nasekané oříšky nebo mandle. Těsto vyválíme na placky (jedna dávka postačí na tři), naplníme touto směsí a dobře zavineme. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a případně ještě posypeme oříšky. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C dozlatova.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
4.86 7 5 1
Crumble s jablky, mrkví a morkovou drobenkou Recepty z masa a kostí Články z

Komentáře k receptu: Maminčin štrůdl

Komentáře

  1. vladimirarolex   26.01.2017 | 19:40 | reagovat |

    před chvílí jsem ho vyndala z trouby, je výborný, krásně se s těstem pracuje, myslím , že tento recept budu používat často , děkuji...

  2. Můrinka   18.02.2012 | 11:30 | reagovat |

    Opravdu dobrota. Akorát příště udělám z dávky asi jenom 2, aby byly větší :o) Štrůdly jsem nahoře potírala zbylým bílkem.

  3. Camelka   04.11.2011 | 9:50 | reagovat |

    Super bomba štrůdlík...má jedinou nevýhodu - nemůžu ho udělat hned. A to čekání mě zabíjí, anžto si dycinky zapomenu připravit těsto. Ale i tak za to čekání stojí. S těstem se fakt super pracuje 1* :-)

    1. Simča S.   04.11.2011 | 12:33 | reagovat |

      Camelko, to těsto v lednici dobře zabalené vydrží i 5 dní (tedy přiznám se, že i déle, ale už se pak moc trhá), takže si ho dělám v době "jablek" do foroty ... A jde i zamrazit....

  4. Shyrker   08.09.2011 | 21:36 | reagovat |

    Recept doporučuji. Jednoduché a chutné. :-)

  5. niobe nightingale   22.03.2009 | 19:18 | reagovat |

    tohle náš tradiční domácí štrúdl. akorát dávám 500g mouky a 125ml vlažné vody a místo octa někdy citronovou šťávu... hodně důležitá věc je, osolit ho! roluju 3 šišky a zatím nikdy nikoho nezklamal :D právě se tu vedle brání před snědením poslední dva kousky pod utěrkou .)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web