Maďarský guláš ze Slovenska

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 7
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: bianco

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g vepřové maso
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      lžička vegeta
    • 1
      kostka masox
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      plechovka fazole
    • 500
      g rajčata
    • 500
      g paprika
    • 500
      g cibule
    • 0,5
      dl ocet
    • 150
      g cukr
    • 2
      ks párky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1 cibuli osmahneme, přidáme maso na kostičky, sladkou papriku, vegetu, bujón a podlijeme vodou. Osolíme a vaříme do měkka a zahustíme. Rajčata + papriky + cibuli osmažíme na oleji, rozmixujeme a přidáme ocet, cukr a necháme vařit. Přidáme fazole, párek a vaříme do měkka.
2
Výborné s houskovým knedlíkem.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Veronika Lindner
    Veronika Lindner |

    19. 6. 2008 09:52

    Recept je dobry,uz mi dela chute.O vikendu se do toho gulase pustim.Davam za jedna.

  • Ladislav Dorazin
    Ladislav Dorazin |

    18. 6. 2008 20:38

    A já bych ještě dodal,že z dob,kdy jsem tady jen četl komentáře a diskuse,že se hodnotí spíš jména autorů,než recept samotný a je tady tolik opravdu super receptů,kterých si nikdo ani nevšiml.Tento recept je zajímavý,pro mne zcela srozumitelný,takže taky dávám za 1

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    18. 6. 2008 20:33

    Bohužel,Terezko,všimla jsem si toho taky.

  • Zdenka Korábová
    Zdenka Korábová |

    18. 6. 2008 19:05

    Zdena z JN, vlastně jste ,trochu ironicky, popsala pracovní postup, takže je to v pořádku a paní Vilemíno , fazole do madarské kuchyně patří a to velmi. Zkusí a spíš jsem zvědavá na zahuštění směsí paprika,rajčata a cibule, Ale proč né, my také zahuštujeme svíčkovou mixovanou kořenovou zeleninou a párek - proč né, třeba debrecínský,

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    18. 6. 2008 18:31

    Ono je to Janka s tým známkovaním tak ako píšeš. Jedničkami sa hodnotia nie dobré, ale známe a jednoduché recepty. A toľko výborných receptov tu zapadá prachom.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    18. 6. 2008 18:16

    Tak,tu pětku tu snad dal někdo z legrace,ne?Proč hned takové hodnocení?Mi se to nezdá být tak špatný recept,autor asi myslel,ty fazole ještě povařit do měkka,protože,ač jsou z konzervy,ne vždy jsou zcela měkké,takže malinko povařit se můžou.Takže paní Lucie,já vám to hodnocení trošku vylepším,na pětku to rozhodně není,když se tady známkuje jedničkami vaječná pomazánka,kterou zná snad každý,tak tohle asi každý nezná.Takže ode mne je to za 1

  • Vilemina Vilhelmová
    Vilemina Vilhelmová |

    18. 6. 2008 14:53

    Fazole přidávají k masu spáš Mexičani než Maďaři. Ale to je jedno, m jako m.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    18. 6. 2008 13:42

    Nemusí to byť zlé, ale maďarským gulášom by som to nenazvala. Maďar by určite do guláša párok nedal. Z ktorej časti Slovenska ?

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    18. 6. 2008 10:52

    Tento recept je zajímavý, ale pro mě dost nejasný.Maso vaříme do měkka a zahustíme-čím zahustíme?Z rajčat, paprik a cibule uděláme jakousi kaši, do které přidáme fazole a párek, ale proč opět vaříme do měkka. Vždyť fazole jsou z konzervy, takže jsou měkké a párek bych nechala jen prohřát. A co potom? Asi se vše smíchá? Taky by bylo dobré, když uvádíte přesné množství ostatních ingrediencí, uvést alespoň přibližně množství masa.Děkuji za vysvětlení.