Maďarské kuře s nádivkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
120 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • játra kuřecí (z jednoho kuřete)
    • sůl
    • majoránka
    • 2
      ks houska
    • mléko
    • 100
      g houby
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks cibule
    • pepř mletý
    • zázvor
    • 2
      ks vejce
    • petrželka
    • 50
      g máslo
    • 1
      lžíce strouhanka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře očistíme, kůži na prsou oddělíme od masa, uvnitř kuře osolíme a vetřeme majoránku.
2
Housky namočíme do mléka a po prosáknutí důkladně vymačkáme.
3
Kuřecí játra rozetřeme, houby pokrájíme na malé kousky.
4
Na oleji zpěníme nastrouhanou cibuli, přidáme játra a houby, osolíme, opepříme, posypeme trochou majoránky a zázvoru. Když směs vychladne, přidáme vymačkané housky, vejce, nasekanou petrželku a promícháme.
5
Takto připravenou směsí naplníme kuře uvnitř i v uvolněných otvorech, vložíme je do máslem vymaštěného alobalu a ve středně vyhřáté troubě na mřížce nebo na pekáči pečeme asi 30 minut.
6
Poté alobal na povrchu rozstřihneme, kuře potřeme rozehřátým máslem, posypeme strouhankou, upečeme dočervena a podáváme.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.