Loupáky dle Ládi Hrušky

Ingredience
Žloutek 2 ks
Citronová kůra  
Máslo
1/3 kostky
 
Vanilkový cukr  
Mléko 1 hrnek
Droždí
půl kostky
 
Cukr 1 lžíce
Hladká mouka 3 hrnek
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní

Všechny ingredience si smícháme v míse. Kromě jednoho žloutku-ten necháme na potření. Těsto uhněteme ručně nebo s pomocí kuchyňských robotů. Hezky vláčné těsto, necháme vykynout na teplém místě.

Připravíme si pomoučněný vál, a když těsto vykyne, vytvarujeme rohlíčky. Děláme raději menší, protože budou ještě dále kynout. Rohlíčky necháme ještě takto na plechu.

Po nějaké době, potřeme loupáčky žloutkem a posypeme mákem. Nyní je již můžeme vložit do rozehřáté trouby a péct do zlatova.

Je to další báječný recept, který Láďa Hruška předvedl, u nás se po loupáčcích jen zaprášilo.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)

Komentáře k receptu: Loupáky dle Ládi Hrušky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web