Loupáky dle Ládi Hrušky

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks žloutek
    • citronová kůra
    • máslo 1/3 kostky
    • vanilkový cukr
    • 1
      hrnek mléko
    • droždí půl kostky
    • 1
      lžíce cukr
    • 3
      hrnek hladká mouka
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny ingredience si smícháme v míse. Kromě jednoho žloutku-ten necháme na potření. Těsto uhněteme ručně nebo s pomocí kuchyňských robotů. Hezky vláčné těsto, necháme vykynout na teplém místě.
2
Připravíme si pomoučněný vál, a když těsto vykyne, vytvarujeme rohlíčky. Děláme raději menší, protože budou ještě dále kynout. Rohlíčky necháme ještě takto na plechu.
3
Po nějaké době, potřeme loupáčky žloutkem a posypeme mákem. Nyní je již můžeme vložit do rozehřáté trouby a péct do zlatova.
4
Je to další báječný recept, který Láďa Hruška předvedl, u nás se po loupáčcích jen zaprášilo.
Zařazení: Ostatní

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.