Lilek plněný fazolí

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks lilek
    • 300
      g fazole
    • 300
      g dýně hokaio
    • 200
      g vysočina
    • 1
      ks cibule
    • 200
      g balkánský sýr nebo sýr feta
    • sůl
    • rostlinný olej
    • majoránka
    • líbeček
    • mletá paprika
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Lilek přepůlíme osolíme, po odpočinutí vymačkáme a osmahneme na oleji. Promáčkneme lžící a naplníme náplní.
2
Náplň: uvařit fazole, rozmixovat nahrubo. Fazole scedit přes síto a vodu nalít na plech na kterém se bude lilek zapékat. Osmahnout nakrájenou cibuli, přidat nakrájený salám a dýni. Po 7 minutách smažení přilijeme vodu a dusíme 10 minut do vydušení vody nebo pak také slijeme na plech. Do této směsi přidat fazole, majoránku, pepř, sůl, libeček, mletou papriku, rozdrcený balkánský sýr nebo fetu 100 g. Náplň dáme do lilku a posypeme balkánským sýrem. Zapečeme v troubě 15-20 minut na 170 °C.
3
Podáváme s bramborem, poléváme šťávou z plechu, přidáme majonézu a zavařené houby, k tomu zeleninovou oblohu nebo zeleninový salát.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.