Autor:

Lilek plněný fazolí

Snadné
Ingredience
Lilek 2 ks
Fazole 300 g
Dýně
hokaio
300 g
Vysočina 200 g
Cibule 1 ks
Balkánský sýr
nebo sýr feta
200 g
Sůl  
Rostlinný olej  
Majoránka  
Líbeček  
Mletá paprika  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Lilek přepůlíme osolíme, po odpočinutí vymačkáme a osmahneme na oleji. Promáčkneme lžící a naplníme náplní.
Náplň: uvařit fazole, rozmixovat nahrubo. Fazole scedit přes síto a vodu nalít na plech na kterém se bude lilek zapékat. Osmahnout nakrájenou cibuli, přidat nakrájený salám a dýni. Po 7 minutách smažení přilijeme vodu a dusíme 10 minut do vydušení vody nebo pak také slijeme na plech. Do této směsi přidat fazole, majoránku, pepř, sůl, libeček, mletou papriku, rozdrcený balkánský sýr nebo fetu 100 g. Náplň dáme do lilku a posypeme balkánským sýrem. Zapečeme v troubě 15-20 minut na 170 °C.
Podáváme s bramborem, poléváme šťávou z plechu, přidáme majonézu a zavařené houby, k tomu zeleninovou oblohu nebo zeleninový salát.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Letos to dokážeme: Dietní jídelníček od Petra Havlíčka pro rok 2017 Články z

Komentáře k receptu: Lilek plněný fazolí

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web