Likérová bábovka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g moučkový cukr
    • 5
      ks vejce
    • 2
      ks vanilkový cukr (Balíček)
    • 0,3
      l rostlinný olej
    • 0,3
      l vaječný koňak
    • 125
      g polohrubá mouka
    • 125
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      ks prášek do pečiva (Sáček)
    • 200
      g hořká čokoláda
    • 200
      g bílá čokoláda
    • 5
      lžíce tuk (Na formu)
    • 5
      lžíce strouhanka (Na formu)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Moučkový cukr prosijeme. Vejce šleháme elektrickými metlami spolu s vanilkovým cukrem. Přitom po lžících postupně přisypáváme prosátý moučkový cukr, až se utvoří hustá pěna. Nakonec pomalu po částech vmícháme olej a koňak. V další misce smícháme polohrubou mouku, solamyl a prášek do pečiva. Vzniklou směs prosijeme na ušlehanou hmotu a vymícháme do hladka. Bábovkovou formu (obsah asi 2 litry) vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a vlijeme do ní těsto. Pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 175 °C/plyn stupeň 2) asi 1 1/2 hodiny. Upečenou bábovku vyjmeme z trouby a necháme asi 15 minut ve formě. Poté vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Ve vodní lázni rozpustíme zvlášť hořkou a bílou čokoládu. Necháme zchladnout. Krátce před zdobením znovu zahřejeme. Na bábovce uděláme širší pruhy (střídavě světlé a tmavé) a necháme dobře zaschnout.
Zařazení: Moučníky Bábovky

Komentáře k receptu

  • Jana z VM Řezníčková
    Jana z VM Řezníčková |

    12. 1. 2005 16:37

    Já ji dělám také často. Minule jsem přidala kakao a byla ještě lepší! U nás se totiž uznává všechno, co je tmavé!!

  • Pája
    Pája |

    12. 1. 2005 16:08

    Tuto bábovku vřele doporučuji. Peču ji už léta a vždycky měla ohromný úspěch. Jen odděluji žloutky od bílků a dělám sníh. Nepolévám ji čokoládou, stačí pocukrovat.