Autor:

Likérová bábovka

Obtížné
Ingredience
Moučkový cukr 250 g
Vejce 5 ks
Vanilkový cukr
(Balíček)
2 ks
Rostlinný olej 1/4 l
Vaječný koňak 1/4 l
Polohrubá mouka 125 g
Solamyl (bramborový škrob) 125 g
Prášek do pečiva
(Sáček)
1 ks
Hořká čokoláda 200 g
Bílá čokoláda 200 g
Tuk
(Na formu)
5 lžíce
Strouhanka
(Na formu)
5 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Moučkový cukr prosijeme. Vejce šleháme elektrickými metlami spolu s vanilkovým cukrem. Přitom po lžících postupně přisypáváme prosátý moučkový cukr, až se utvoří hustá pěna. Nakonec pomalu po částech vmícháme olej a koňak. V další misce smícháme polohrubou mouku, solamyl a prášek do pečiva. Vzniklou směs prosijeme na ušlehanou hmotu a vymícháme do hladka. Bábovkovou formu (obsah asi 2 litry) vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a vlijeme do ní těsto. Pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 175 °C/plyn stupeň 2) asi 1 1/2 hodiny. Upečenou bábovku vyjmeme z trouby a necháme asi 15 minut ve formě. Poté vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Ve vodní lázni rozpustíme zvlášť hořkou a bílou čokoládu. Necháme zchladnout. Krátce před zdobením znovu zahřejeme. Na bábovce uděláme širší pruhy (střídavě světlé a tmavé) a necháme dobře zaschnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Reklama
Košíčky s malinovým krémem a malinami Úroda chutí a barev. Skvělé recepty z malin, rybízu, cuket i paprik. Články z

Komentáře k receptu: Likérová bábovka

Komentáře

  1. Jana z VM Řezníčková   12.01.2005 | 16:37 | reagovat |

    Já ji dělám také často. Minule jsem přidala kakao a byla ještě lepší! U nás se totiž uznává všechno, co je tmavé!!

  2. Pája   12.01.2005 | 16:08 | reagovat |

    Tuto bábovku vřele doporučuji. Peču ji už léta a vždycky měla ohromný úspěch. Jen odděluji žloutky od bílků a dělám sníh. Nepolévám ji čokoládou, stačí pocukrovat.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít! Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít!
Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily? Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily?
Trápíte se pitím ovocných smoothies? Děláte největší dietní omyl! Trápíte se pitím ovocných smoothies? Děláte největší dietní omyl!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web