Lesácký závitek

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g srnčí kýta (Vykoštěná)
    • 50
      g anglická slanina
    • 150
      g žampiony
    • 2
      ks vejce
    • 2
      ks cibule
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • rostlinný olej
    • bobkový list
    • kapary (Nebo okurka)
    • petrželka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z kýty nakrájíme přes vlákno plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a přitiskneme na ně plátek anglické slaniny. Na másle zesklovatíme jednu nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme plátky žampionů, podusíme, zalijeme vejci, promícháme a necháme srazit. Směs osolíme, vmícháme nasekanou okurku a jemně sekanou petrželku. Touto směsí potřeme plátky masa. Poté je zabalíme a upevníme párátky. Na rozpáleném oleji osmahneme druhou drobně nakrájenou cibuli a závitky ze všech stran opečeme. Promícháme, zalijeme vodou, přidáme bobkový list a pod pokličkou dusíme doměkka. Měkké závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme, přilijeme vodu nebo vývar ze srnčích kostí, dobře rozmícháme a povaříme. Šťávu přecedíme na závitky a chvíli povaříme. Jako přílohu podáváme vařené nebo opékané brambory a míchaný zeleninový salát.
Zařazení: Maso Zvěřina

Komentáře k receptu

  • marketa.pida
    marketa.pida |

    2. 2. 2011 12:55

    Výborné... po závitkách se jen zaprášilo... ;-)

  • Ladia
    Ladia |

    28. 10. 2010 09:23

    Maso Zvěřina

  • jaja 13
    jaja 13 |

    1. 11. 2005 16:10

    Vážený pane Jiří Nováku, ať jste, kdo jste, dělá Vám radost hanět recepty jiných. Zkuste se nad sebou zamyslet a neotravovat svými nechutnostmi.

  • Dahiba
    Dahiba |

    1. 11. 2005 08:57

    Pane Nováku, musím říct, klobouk dolů jestli vaříte stejně jako příšete komentáře ani se nedivím, že vám nechutnalo, možná jste se všichni otrávili, nemusí mi všechno chutnat, ale lze se s ostatními o své zážitky z jídla podělit jiným vyjádřením.

  • Jiří Novak
    Jiří Novak |

    1. 11. 2005 08:17

    Je to úplně nechutne cela rodina po tom jen zvracela tak toto neni moc dobry recept!!

  • Věra Musilová
    Věra Musilová |

    20. 5. 2005 22:45

    je to výborný recept, když jsem to vařila, tak jsem "z rozmařilosti" asi 10 minut před dokončením přidala jednu malou plechovku konzervovaného hrášku bez nálevu. A nemělo to chybu. VÝBORNÉ!díky.