Autor:

Lesácký závitek

Střední
Ingredience
Srnčí kýta
(Vykoštěná)
800 g
Anglická slanina 50 g
Žampiony 150 g
Vejce 2 ks
Cibule 2 ks
Máslo 1 lžíce
Hladká mouka 1 lžíce
Rostlinný olej  
Bobkový list  
Kapary
(Nebo okurka)
 
Petrželka  
Sůl  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Zvěřina

Z kýty nakrájíme přes vlákno plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a přitiskneme na ně plátek anglické slaniny. Na másle zesklovatíme jednu nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme plátky žampionů, podusíme, zalijeme vejci, promícháme a necháme srazit. Směs osolíme, vmícháme nasekanou okurku a jemně sekanou petrželku. Touto směsí potřeme plátky masa. Poté je zabalíme a upevníme párátky. Na rozpáleném oleji osmahneme druhou drobně nakrájenou cibuli a závitky ze všech stran opečeme. Promícháme, zalijeme vodou, přidáme bobkový list a pod pokličkou dusíme doměkka. Měkké závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme, přilijeme vodu nebo vývar ze srnčích kostí, dobře rozmícháme a povaříme. Šťávu přecedíme na závitky a chvíli povaříme. Jako přílohu podáváme vařené nebo opékané brambory a míchaný zeleninový salát.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Slezský bigoš Ty nejlepší recepty z Čech a Moravy Články z

Komentáře k receptu: Lesácký závitek

Komentáře

  1. marketa.pida   02.02.2011 | 12:55 | reagovat |

    Výborné... po závitkách se jen zaprášilo... ;-)

  2. jaja 13   01.11.2005 | 16:10 | reagovat |

    Vážený pane Jiří Nováku, ať jste, kdo jste, dělá Vám radost hanět recepty jiných. Zkuste se nad sebou zamyslet a neotravovat svými nechutnostmi.

  3. Dahiba   01.11.2005 | 8:57 | reagovat |

    Pane Nováku, musím říct, klobouk dolů jestli vaříte stejně jako příšete komentáře ani se nedivím, že vám nechutnalo, možná jste se všichni otrávili, nemusí mi všechno chutnat, ale lze se s ostatními o své zážitky z jídla podělit jiným vyjádřením.

  4. Jiří Novak   01.11.2005 | 8:17 | reagovat |

    Je to úplně nechutne cela rodina po tom jen zvracela tak toto neni moc dobry recept!!

  5. Věra Musilová   20.05.2005 | 22:45 | reagovat |

    je to výborný recept, když jsem to vařila, tak jsem "z rozmařilosti" asi 10 minut před dokončením přidala jednu malou plechovku konzervovaného hrášku bez nálevu. A nemělo to chybu. VÝBORNÉ!díky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Halina Pawlowská: Když člověk hubne, není s ním sranda! Halina Pawlowská: Když člověk hubne, není s ním sranda!
To je láska! Muže jeho psi neopustili ani po vážném úrazu To je láska! Muže jeho psi neopustili ani po vážném úrazu
Za bolestivou menstruaci může vážná nemoc, nebo dokonce i partner Za bolestivou menstruaci může vážná nemoc, nebo dokonce i partner
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web