Autor:

Lesácký závitek

Střední
Ingredience
Srnčí kýta
(Vykoštěná)
800 g
Anglická slanina 50 g
Žampiony 150 g
Vejce 2 ks
Cibule 2 ks
Máslo 1 lžíce
Hladká mouka 1 lžíce
Rostlinný olej  
Bobkový list  
Kapary
(Nebo okurka)
 
Petrželka  
Sůl  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Zvěřina

Z kýty nakrájíme přes vlákno plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a přitiskneme na ně plátek anglické slaniny. Na másle zesklovatíme jednu nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme plátky žampionů, podusíme, zalijeme vejci, promícháme a necháme srazit. Směs osolíme, vmícháme nasekanou okurku a jemně sekanou petrželku. Touto směsí potřeme plátky masa. Poté je zabalíme a upevníme párátky. Na rozpáleném oleji osmahneme druhou drobně nakrájenou cibuli a závitky ze všech stran opečeme. Promícháme, zalijeme vodou, přidáme bobkový list a pod pokličkou dusíme doměkka. Měkké závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme, přilijeme vodu nebo vývar ze srnčích kostí, dobře rozmícháme a povaříme. Šťávu přecedíme na závitky a chvíli povaříme. Jako přílohu podáváme vařené nebo opékané brambory a míchaný zeleninový salát.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Muffiny z mletého krůtího masa s kaší Mleté maso v hlavní roli Články z

Komentáře k receptu: Lesácký závitek

Komentáře

  1. marketa.pida   02.02.2011 | 12:55 | reagovat |

    Výborné... po závitkách se jen zaprášilo... ;-)

  2. jaja 13   01.11.2005 | 16:10 | reagovat |

    Vážený pane Jiří Nováku, ať jste, kdo jste, dělá Vám radost hanět recepty jiných. Zkuste se nad sebou zamyslet a neotravovat svými nechutnostmi.

  3. Dahiba   01.11.2005 | 8:57 | reagovat |

    Pane Nováku, musím říct, klobouk dolů jestli vaříte stejně jako příšete komentáře ani se nedivím, že vám nechutnalo, možná jste se všichni otrávili, nemusí mi všechno chutnat, ale lze se s ostatními o své zážitky z jídla podělit jiným vyjádřením.

  4. Jiří Novak   01.11.2005 | 8:17 | reagovat |

    Je to úplně nechutne cela rodina po tom jen zvracela tak toto neni moc dobry recept!!

  5. Věra Musilová   20.05.2005 | 22:45 | reagovat |

    je to výborný recept, když jsem to vařila, tak jsem "z rozmařilosti" asi 10 minut před dokončením přidala jednu malou plechovku konzervovaného hrášku bez nálevu. A nemělo to chybu. VÝBORNÉ!díky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web