Autor:

Lehounký jogurtový dort

Střední
Ingredience
Korpus 1 ks
Šlehačka 1 ks
Ovoce  
Jogurt
2x200 g
2 ks
Ztužovač šlehačky
smetanový - (novinka od Dr.Oetkra - úúúúžasná věc)
 
Želatina
dortová
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Dortový korpus potřít marmeládou, poklást ovocem. Podle návodu na ztužovači udělat krém, ten dát na ovoce, navrch naskládat druhou část ovoce a zalít želatinou (nemusí se).

Píši tady ten recept jen kvůli tomu smetanovému ztužovači (určitě hodně z Vás ho zná, ale já jsem ho uviděla a použila poprvé, na stránkách Dr. Oetkra píšou o něm jako o novince, tak možná někoho taky potěším :-)).

Dá se s ním ztužit až 700 ml hmoty (jogurty, kysaná smetana, šlehačka jak našlehaná tak tekutá - prostě opravdu bezvadné využití). Jogurty smíchané s našlehanou šlehačkou a ztužené jsou opravdu jako náplň lehounké, osvěžující a výýýborné.

Zkuste!!!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Bramborové frity se slaninou Hostina pro zimní den Články z

Komentáře k receptu: Lehounký jogurtový dort

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web