Kyškový koláč

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks cukr krystal
    • 5
      ks vejce
    • 1
      ks hera
    • 4
      hrnek hladká mouka
    • 1,5
      lžička jedlá soda
    • 2
      lžíce kakao
    • 2
      hrnek kyška

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Utřeme do pěny cukr, vejce a heru. Přidáme hladkou mouku, jedlou sodu, kakao a kyšku. Vše dobře promícháme a pečeme ve vysokém plechu.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Jana
    Jana |

    8. 2. 2015 17:51

    Taky by mě zajímalo :-D

  • bara
    bara |

    30. 4. 2011 07:59

    Cukr krystal 2 kusy - to je jaké množství???? :'(

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    29. 7. 2008 17:35

    Jani ,ale nahraď mouku ve stejném množství celozrnnou. Kyška je lepší než kefír,ale v nouzi to jde.Jinak koláč je vynikající a dietní a = dobrý..

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    29. 7. 2008 17:07

    Kyška je běžně k dostání a pokud zrovna není,klidně se dá použít i kefír(vyzkoušeno)a tohle je velice zajímavý a lehoučký recept.Jen já bych asi použila polohrubou mouku.

  • Katka Altmanová
    Katka Altmanová |

    3. 11. 2006 20:13

    souhlasím s Gábinou, kyška je k dostání v obchodech a to i pod tímto názvem.Myslím, že se nic nestane pokud se použije jakékoli podmáslí, či kefír, či acidofilní mléko. doufám, že mi někdo nebude nadávat, že je v tom rozdíl, ale když peču třeba lívance z acidofilního mléka, použiji, z výše uvedených co je zrovna po ruce.

  • Di
    Di |

    3. 11. 2006 15:35

    Kyška je zkysané mléko, alespoň na Pardubicku se mu tak říká. Dneska však mléko většinou nezkysá, ani to čerstvé. v létě jsem toho dosáhla a výsledný pokrm byl po upečení hořký.Nejlepší je opravdu použít jogurt, acidofilní mléko nebo kefír.

  • Gábina Houšková
    Gábina Houšková |

    3. 11. 2006 13:02

    Kyška je něco jako acidofilní mléko nebo jogurtový nápoj, může být s různými příchutěmi (jahodová, meruňková)

  • Anonym
    Anonym |

    3. 11. 2006 12:21

    Co je to kyska?

  • marie nagyova
    marie nagyova |

    7. 8. 2006 10:05

    tento kolac je velmi vyborny doporucuji ho vsem