Autor:

Kyškový koláč

Snadné
Ingredience
Cukr krystal 2 ks
Vejce 5 ks
Hera 1 ks
Hladká mouka 4 hrnek
Jedlá soda 1,5 lžička
Kakao 2 lžíce
Kyška 2 hrnek

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Utřeme do pěny cukr, vejce a heru. Přidáme hladkou mouku, jedlou sodu, kakao a kyšku. Vše dobře promícháme a pečeme ve vysokém plechu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Reklama
Valentýnské pokušení ke kávě i čaji Články z

Komentáře k receptu: Kyškový koláč

Komentáře

  1. bara   30.04.2011 | 7:59 | reagovat |

    Cukr krystal 2 kusy - to je jaké množství???? :'(

    1. Jana   08.02.2015 | 17:51 | reagovat |

      Taky by mě zajímalo :-D

  2. ladislava staffenová   29.07.2008 | 17:35 | reagovat |

    Jani ,ale nahraď mouku ve stejném množství celozrnnou. Kyška je lepší než kefír,ale v nouzi to jde.Jinak koláč je vynikající a dietní a = dobrý..

  3. Jana Remková   29.07.2008 | 17:07 | reagovat |

    Kyška je běžně k dostání a pokud zrovna není,klidně se dá použít i kefír(vyzkoušeno)a tohle je velice zajímavý a lehoučký recept.Jen já bych asi použila polohrubou mouku.

  4. Katka Altmanová   03.11.2006 | 20:13 | reagovat |

    souhlasím s Gábinou, kyška je k dostání v obchodech a to i pod tímto názvem.Myslím, že se nic nestane pokud se použije jakékoli podmáslí, či kefír, či acidofilní mléko. doufám, že mi někdo nebude nadávat, že je v tom rozdíl, ale když peču třeba lívance z acidofilního mléka, použiji, z výše uvedených co je zrovna po ruce.

  5. Di   03.11.2006 | 15:35 | reagovat |

    Kyška je zkysané mléko, alespoň na Pardubicku se mu tak říká. Dneska však mléko většinou nezkysá, ani to čerstvé. v létě jsem toho dosáhla a výsledný pokrm byl po upečení hořký.Nejlepší je opravdu použít jogurt, acidofilní mléko nebo kefír.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web