Fazolová polévka se zelím

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule větší
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      plechovka fazole ve slaném nálevu
    • 4
      ks brambory větší
    • 500
      g vepřové maso nebo uzené maso
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks celer
    • 1
      kelímek rama zakysaný krém
    • 0,5
      balení kysané zelí
    • 1
      kostka zeleninový vývar
    • 3
      lžíce knorr aromat
    • 1
      špetka líbeček
    • 1
      hrst cibulová nať
    • 1
      lžička pažitka
    • chleba

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do velkého hrnce dáme olej, nakrájíme cibulku na kostičky a osmahneme dozlatova, přidáme maso a orestujeme. Zalijeme vodou a přidáme oloupané a omyté brambory, mrkev a celer. Z fazolí slijeme vodu a přidáme do hrnce spolu s celým kelímkem Ramy, přidáme zeleninový bujón a Knorr Aromat. Vaříme do změknutí brambor a masa a pak teprve dáme půl balíčku zelí (zelí neproplachujeme vodou) i se štávou. Nakonec nakrájíme nadrobno libeček, cibulku a pažitku a krátce povaříme.
2
Podáváme s chlebem.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Vlastík
    Vlastík |

    20. 12. 2016 23:08

    Celý kelímek Ramy? No to ani náhodou. Jděte do Hájů.

  • Jitka
    Jitka |

    11. 6. 2014 18:58

    Přidávám smetanu ,ta to zjemní :-)

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    25. 5. 2009 06:54

    U nás sa to považuje za kapustnicu s fazuľou, takže je to kyslé akurát, napovažuje sa to za fazuľovú polievku :)))

  • Vítězslav Macháček
    Vítězslav Macháček |

    24. 5. 2009 13:02

    Tak jsem ju zkusil udělat a celkem to bylo dobré. Možná trochu kyselé (na fazolovou polévku) ale dobré.