Autor:

Fazolová polévka se zelím

Snadné
Ingredience
Cibule
větší
1 ks
Rostlinný olej 3 lžíce
Fazole
ve slaném nálevu
1 plechovka
Brambory
větší
4 ks
Vepřové maso
nebo uzené maso
500 g
Mrkev 1 ks
Celer 1 ks
Rama
zakysaný krém
1 kelímek
Kysané zelí 1/2 balení
Zeleninový vývar 1 kostka
Knorr Aromat 3 lžíce
Líbeček 1 špetka
Cibulová nať 1 hrst
Pažitka 1 lžička
Chleba  
Fazolová polévka se zelím

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Do velkého hrnce dáme olej, nakrájíme cibulku na kostičky a osmahneme dozlatova, přidáme maso a orestujeme. Zalijeme vodou a přidáme oloupané a omyté brambory, mrkev a celer. Z fazolí slijeme vodu a přidáme do hrnce spolu s celým kelímkem Ramy, přidáme zeleninový bujón a Knorr Aromat. Vaříme do změknutí brambor a masa a pak teprve dáme půl balíčku zelí (zelí neproplachujeme vodou) i se štávou. Nakonec nakrájíme nadrobno libeček, cibulku a pažitku a krátce povaříme.

Podáváme s chlebem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Reklama
Cuketová pomazánka s pistáciemi Cuketa & lilek - skvělá dvojka pro konec léta Články z

Komentáře k receptu: Fazolová polévka se zelím

Komentáře

  1. Jitka   11.06.2014 | 18:58 | reagovat |

    Přidávám smetanu ,ta to zjemní :-)

  2. Tereza J.   25.05.2009 | 6:54 | reagovat |

    U nás sa to považuje za kapustnicu s fazuľou, takže je to kyslé akurát, napovažuje sa to za fazuľovú polievku :)))

  3. Vítězslav Macháček   24.05.2009 | 13:02 | reagovat |

    Tak jsem ju zkusil udělat a celkem to bylo dobré. Možná trochu kyselé (na fazolovou polévku) ale dobré.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web