Autor:

Fazolová polévka se zelím

Snadné
Ingredience
Cibule
větší
1 ks
Rostlinný olej 3 lžíce
Fazole
ve slaném nálevu
1 plechovka
Brambory
větší
4 ks
Vepřové maso
nebo uzené maso
500 g
Mrkev 1 ks
Celer 1 ks
Rama
zakysaný krém
1 kelímek
Kysané zelí 1/2 balení
Zeleninový vývar 1 kostka
Knorr Aromat 3 lžíce
Líbeček 1 špetka
Cibulová nať 1 hrst
Pažitka 1 lžička
Chleba  
Fazolová polévka se zelím

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Do velkého hrnce dáme olej, nakrájíme cibulku na kostičky a osmahneme dozlatova, přidáme maso a orestujeme. Zalijeme vodou a přidáme oloupané a omyté brambory, mrkev a celer. Z fazolí slijeme vodu a přidáme do hrnce spolu s celým kelímkem Ramy, přidáme zeleninový bujón a Knorr Aromat. Vaříme do změknutí brambor a masa a pak teprve dáme půl balíčku zelí (zelí neproplachujeme vodou) i se štávou. Nakonec nakrájíme nadrobno libeček, cibulku a pažitku a krátce povaříme.

Podáváme s chlebem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Reklama
Krémová česnečka s topinambury Zahřívací polévkové večeře pro podzimní dny Články z

Komentáře k receptu: Fazolová polévka se zelím

Komentáře

  1. Jitka   11.06.2014 | 18:58 | reagovat |

    Přidávám smetanu ,ta to zjemní :-)

  2. Tereza J.   25.05.2009 | 6:54 | reagovat |

    U nás sa to považuje za kapustnicu s fazuľou, takže je to kyslé akurát, napovažuje sa to za fazuľovú polievku :)))

  3. Vítězslav Macháček   24.05.2009 | 13:02 | reagovat |

    Tak jsem ju zkusil udělat a celkem to bylo dobré. Možná trochu kyselé (na fazolovou polévku) ale dobré.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web