Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6x
1 1 5
Autor:

Božský mrkvový koláč

Středně obtížné
Ingredience
Nasekané ořechy
Nebo 100 g
1 hrnek
Mrkev
Syrové strouhané (jeden hrnek může být najemno)
340 g
Hladká mouka 280 g
Jedlá soda 1 lžička
Prášek do pečiva 1,5 lžička
Sůl 1/2 lžička
Skořice 1,5 lžička
Vejce
Cukr krupice 300 g
Rostlinný olej 240 ml
Vanilkový extrakt 1 lžička
Na polevu:
Máslo 57 g
Pomazánkové máslo 227 g
Moučkový cukr 230 g
Vanilka  
Citronová kůra
Na dochucení
 
Božský mrkvový koláč

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Předehřejeme si troubu na 180 stupňů, formu vyložíme papírem na pečení. Ořechy na pánvi opečeme asi 8 min., nebo dokud lehce nezhnědnou a necháme vychladit. Oloupeme a nastrouháme mrkev. V jedné misce smícháme mouku, sodu, pečící prášek, mrkev, sůl a skořici. Do druhé misky dáme vejce (asi 1 min. prošlehat ručním šlehačem) přidáme cukr a šleháme do máslové barvy asi (3-4 min.), komu se barva nezdá může i déle, nic se nezkazí. Pak přidáme olej a lehce přimícháme, po chvilce přidáme vanilku. Tekutou směs přidáme do moučné směsi a zamícháme, nakonec přmícháme ořechy.

Těsto nalijeme do formy nebo na plech a pečeme mírně asi hodinu, špejlí zkoušíme jestli už je upečený.

Poleva: všechny ingredience smícháme dohromady, nalijeme na vychladlý moučník a necháme v ledničce zatuhnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 6x)
Reklama
Castagnaccio do skla Energie na talíři Články z

Komentáře k receptu: Božský mrkvový koláč

Komentáře

  1. cinie   21.07.2014 | 8:06 | reagovat | závadný

    Tak s tímhle koláčem jsem fakt zabodovala.....byl opravdu vynikající a fakt doporučuji vyzkoušet. Přidala jsem rozinky, trochu citronky, 1 vanilkový cukr místo van. extraktu a ubrala jsem cukr na polovinu. Polevu jsem uděla citronovou a na vrch jsem postrouhala margotku......neskutečná dobrota.....MŇAM....díky za recept

  2. Kateřina   06.04.2014 | 10:42 | reagovat | závadný

    Milá MM, nevím, jak jste koláč pekla, ale suchý není ani náhodou, právě díky mrkvi a polevě vydrží velice dlouho šťavnatý a vláčný. Pro vás bych tedy fakt chtěla vařit a péct...nechcete se přihlásit do pořadu "Prostřeno" ? Tam by z vás asi všichni obdivem padali do mdlob.

  3. MM   25.03.2014 | 12:04 | reagovat | závadný

    Koláč je dobrý, ale trochu suchý. Chuťově obstojí, už jsem teda jedla i lepší, ale nebyl špatný. Cukru jsem samozřejmě dala méně.

  4. Renata   26.09.2013 | 19:44 | reagovat | závadný

    výborné, doporučuji. Jen jsem ubrala množství cukru. Polevu jsem zvolila citonovou. pekla jsem v kulaté formě a po vychladnutí jsem rozřízla a pomazala meruňkovou marmeládou....takže máme místo koláče skvělý dortík.... :-)

  5. Zuza   26.10.2012 | 12:36 | reagovat | závadný

    Poraďte mi, prosím - co jsem udělala špatně, že se mi koláč rozpadá? :-(

    1. Zuza   26.10.2012 | 13:48 | reagovat | závadný

      Už se nerozpadá - stačilo nechat vychladnout...:-)
      No jo no, je vidět, že nejsem zrovna pekařka. Koláč je skutečně výborný!!!

1 2 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X