Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7x
1
5 7 Božský mrkvový koláč 5 1
Autor:

Božský mrkvový koláč

Střední
Ingredience
Nasekané ořechy
Nebo 100 g
1 hrnek
Mrkev
Syrové strouhané (jeden hrnek může být najemno)
340 g
Hladká mouka 280 g
Jedlá soda 1 lžička
Prášek do pečiva 1,5 lžička
Sůl 1/2 lžička
Skořice 1,5 lžička
Vejce
Cukr krupice 300 g
Rostlinný olej 240 ml
Vanilkový extrakt 1 lžička
Na polevu:
Máslo 57 g
Pomazánkové máslo 227 g
Moučkový cukr 230 g
Vanilka  
Citronová kůra
Na dochucení
 
Božský mrkvový koláč

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Předehřejeme si troubu na 180 stupňů, formu vyložíme papírem na pečení. Ořechy na pánvi opečeme asi 8 min., nebo dokud lehce nezhnědnou a necháme vychladit. Oloupeme a nastrouháme mrkev. V jedné misce smícháme mouku, sodu, pečící prášek, mrkev, sůl a skořici. Do druhé misky dáme vejce (asi 1 min. prošlehat ručním šlehačem) přidáme cukr a šleháme do máslové barvy asi (3-4 min.), komu se barva nezdá může i déle, nic se nezkazí. Pak přidáme olej a lehce přimícháme, po chvilce přidáme vanilku. Tekutou směs přidáme do moučné směsi a zamícháme, nakonec přmícháme ořechy.

Těsto nalijeme do formy nebo na plech a pečeme mírně asi hodinu, špejlí zkoušíme jestli už je upečený.

Poleva: všechny ingredience smícháme dohromady, nalijeme na vychladlý moučník a necháme v ledničce zatuhnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 7x)
Reklama
Tartaletky s vanilkovým krémem a letními plody To nejlepší z lesů, zahrad i alejí Články z

Komentáře k receptu: Božský mrkvový koláč

Komentáře

  1. linda klein   07.03.2016 | 15:15 | reagovat | závadný

    Skutecne bozsky! Cukr jsem pouzila hnedy a dala ho trochu mene, stejne tak jsem ubrala i oleje. Do testa jsem pridala pul lzicky nastrouhaneho muskatoveho orisku, ctvrt lzicky mleteho zazvoru a mleteho hrebicku. Dale pak kuru z jednoho citronu a pomerance a trosku stavy. Na polevu jsem pouzila 400 g syru Philadelphia. Pekla jsem v dortove forme. Korpus jsem prokrojila, namazala polevou, prilozila horni dil dortu a pomazala povrch dortu i boky. Pred podavanim vzdy dozdobim nastrouhanou pomerancovou kurou. Dort je nadychany, lehoucky, skvele chuti, nejlepsi dva dny po ulezeni. Rozhodne stoji za vyzkouseni :-)

  2. barbara.ax   21.01.2016 | 8:39 | reagovat | závadný

    Vynikající :-)

  3. cinie   21.07.2014 | 8:06 | reagovat | závadný

    Tak s tímhle koláčem jsem fakt zabodovala.....byl opravdu vynikající a fakt doporučuji vyzkoušet. Přidala jsem rozinky, trochu citronky, 1 vanilkový cukr místo van. extraktu a ubrala jsem cukr na polovinu. Polevu jsem uděla citronovou a na vrch jsem postrouhala margotku......neskutečná dobrota.....MŇAM....díky za recept

  4. Kateřina   06.04.2014 | 10:42 | reagovat | závadný

    Milá MM, nevím, jak jste koláč pekla, ale suchý není ani náhodou, právě díky mrkvi a polevě vydrží velice dlouho šťavnatý a vláčný. Pro vás bych tedy fakt chtěla vařit a péct...nechcete se přihlásit do pořadu "Prostřeno" ? Tam by z vás asi všichni obdivem padali do mdlob.

  5. MM   25.03.2014 | 12:04 | reagovat | závadný

    Koláč je dobrý, ale trochu suchý. Chuťově obstojí, už jsem teda jedla i lepší, ale nebyl špatný. Cukru jsem samozřejmě dala méně.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Test opalovacích přípravků pro děti: Kterými je raději nemazat? Test opalovacích přípravků pro děti: Kterými je raději nemazat?
Jaké sýry můžete při hubnutí? Nejdietnější jsou syrečky! Jaké sýry můžete při hubnutí? Nejdietnější jsou syrečky!
Sladké pečení s olivovým olejem Sladké pečení s olivovým olejem
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web