Autor:

Božský mrkvový koláč

Střední
Ingredience
Nasekané ořechy
Nebo 100 g
1 hrnek
Mrkev
Syrové strouhané (jeden hrnek může být najemno)
340 g
Hladká mouka 280 g
Jedlá soda 1 lžička
Prášek do pečiva 1,5 lžička
Sůl 1/2 lžička
Skořice 1,5 lžička
Vejce
Cukr krupice 300 g
Rostlinný olej 240 ml
Vanilkový extrakt 1 lžička
Na polevu:
Máslo 57 g
Pomazánkové máslo 227 g
Moučkový cukr 230 g
Vanilka  
Citronová kůra
Na dochucení
 
Božský mrkvový koláč

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Předehřejeme si troubu na 180 stupňů, formu vyložíme papírem na pečení. Ořechy na pánvi opečeme asi 8 min., nebo dokud lehce nezhnědnou a necháme vychladit. Oloupeme a nastrouháme mrkev. V jedné misce smícháme mouku, sodu, pečící prášek, mrkev, sůl a skořici. Do druhé misky dáme vejce (asi 1 min. prošlehat ručním šlehačem) přidáme cukr a šleháme do máslové barvy asi (3-4 min.), komu se barva nezdá může i déle, nic se nezkazí. Pak přidáme olej a lehce přimícháme, po chvilce přidáme vanilku. Tekutou směs přidáme do moučné směsi a zamícháme, nakonec přmícháme ořechy.

Těsto nalijeme do formy nebo na plech a pečeme mírně asi hodinu, špejlí zkoušíme jestli už je upečený.

Poleva: všechny ingredience smícháme dohromady, nalijeme na vychladlý moučník a necháme v ledničce zatuhnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13 x
1-
4.54 13 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 13x)
Reklama
Vorarlbersko Vorarlbersko - recepty a speciality rakouské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Božský mrkvový koláč

Komentáře

  1. Gita   15.07.2016 | 15:51 | reagovat | závadný

    Určitě bude dobrý, jen bych se být autorem logicky zamyslela a zaokrouhlila ingredience.
    jistě by másla mohlo být 60 g, a pom.málsla 200g, neboť takové je balení...děkuji :-)

  2. Lucieee.lucieee   14.07.2016 | 18:59 | reagovat | závadný

    Vynikající :) Místo citronové kůry jsem to polevy vymačkala jeden menší citrón a je to skvělé ;)

  3. linda klein   07.03.2016 | 15:15 | reagovat | závadný

    Skutecne bozsky! Cukr jsem pouzila hnedy a dala ho trochu mene, stejne tak jsem ubrala i oleje. Do testa jsem pridala pul lzicky nastrouhaneho muskatoveho orisku, ctvrt lzicky mleteho zazvoru a mleteho hrebicku. Dale pak kuru z jednoho citronu a pomerance a trosku stavy. Na polevu jsem pouzila 400 g syru Philadelphia. Pekla jsem v dortove forme. Korpus jsem prokrojila, namazala polevou, prilozila horni dil dortu a pomazala povrch dortu i boky. Pred podavanim vzdy dozdobim nastrouhanou pomerancovou kurou. Dort je nadychany, lehoucky, skvele chuti, nejlepsi dva dny po ulezeni. Rozhodne stoji za vyzkouseni :-)

  4. barbara.ax   21.01.2016 | 8:39 | reagovat | závadný

    Vynikající :-)

  5. cinie   21.07.2014 | 8:06 | reagovat | závadný

    Tak s tímhle koláčem jsem fakt zabodovala.....byl opravdu vynikající a fakt doporučuji vyzkoušet. Přidala jsem rozinky, trochu citronky, 1 vanilkový cukr místo van. extraktu a ubrala jsem cukr na polovinu. Polevu jsem uděla citronovou a na vrch jsem postrouhala margotku......neskutečná dobrota.....MŇAM....díky za recept

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno: 10 nejlepších podzimních rtěnek, které drží celý den Vyzkoušeno: 10 nejlepších podzimních rtěnek, které drží celý den
Hubnutí v 50? 7 věcí, které musíte vědět Hubnutí v 50? 7 věcí, které musíte vědět
Houba, která přivozuje okamžitý orgasmus? Víme, kde roste! Houba, která přivozuje okamžitý orgasmus? Víme, kde roste!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web