Autor:

Božský mrkvový koláč

Střední
Ingredience
Nasekané ořechy
Nebo 100 g
1 hrnek
Mrkev
Syrové strouhané (jeden hrnek může být najemno)
340 g
Hladká mouka 280 g
Jedlá soda 1 lžička
Prášek do pečiva 1,5 lžička
Sůl 1/2 lžička
Skořice 1,5 lžička
Vejce
Cukr krupice 300 g
Rostlinný olej 240 ml
Vanilkový extrakt 1 lžička
Na polevu:
Máslo 57 g
Pomazánkové máslo 227 g
Moučkový cukr 230 g
Vanilka  
Citronová kůra
Na dochucení
 
Božský mrkvový koláč

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Předehřejeme si troubu na 180 stupňů, formu vyložíme papírem na pečení. Ořechy na pánvi opečeme asi 8 min., nebo dokud lehce nezhnědnou a necháme vychladit. Oloupeme a nastrouháme mrkev. V jedné misce smícháme mouku, sodu, pečící prášek, mrkev, sůl a skořici. Do druhé misky dáme vejce (asi 1 min. prošlehat ručním šlehačem) přidáme cukr a šleháme do máslové barvy asi (3-4 min.), komu se barva nezdá může i déle, nic se nezkazí. Pak přidáme olej a lehce přimícháme, po chvilce přidáme vanilku. Tekutou směs přidáme do moučné směsi a zamícháme, nakonec přmícháme ořechy.

Těsto nalijeme do formy nebo na plech a pečeme mírně asi hodinu, špejlí zkoušíme jestli už je upečený.

Poleva: všechny ingredience smícháme dohromady, nalijeme na vychladlý moučník a necháme v ledničce zatuhnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13 x
1-
4.54 13 5 1
Reklama
Paris-Brest Odpalované těsto krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Božský mrkvový koláč

Komentáře

  1. Rosseta   27.11.2016 | 14:40 | reagovat |

    Je to vynikající koláč. :-) Přiměřeně vlhký i sladký, krásně voní a díky ořechům je co kousat (i když kvůli nim je taky značně rozpadací, je až nemožné ukrojit menší kousek bez rozdrobení). Na druhou stranu pomazánkovou polevu bych si klidně odpustila. Koláč je lepší bez ní.

  2. Gita   15.07.2016 | 15:51 | reagovat |

    Určitě bude dobrý, jen bych se být autorem logicky zamyslela a zaokrouhlila ingredience.
    jistě by másla mohlo být 60 g, a pom.málsla 200g, neboť takové je balení...děkuji :-)

  3. Lucieee.lucieee   14.07.2016 | 18:59 | reagovat |

    Vynikající :) Místo citronové kůry jsem to polevy vymačkala jeden menší citrón a je to skvělé ;)

  4. linda klein   07.03.2016 | 15:15 | reagovat |

    Skutecne bozsky! Cukr jsem pouzila hnedy a dala ho trochu mene, stejne tak jsem ubrala i oleje. Do testa jsem pridala pul lzicky nastrouhaneho muskatoveho orisku, ctvrt lzicky mleteho zazvoru a mleteho hrebicku. Dale pak kuru z jednoho citronu a pomerance a trosku stavy. Na polevu jsem pouzila 400 g syru Philadelphia. Pekla jsem v dortove forme. Korpus jsem prokrojila, namazala polevou, prilozila horni dil dortu a pomazala povrch dortu i boky. Pred podavanim vzdy dozdobim nastrouhanou pomerancovou kurou. Dort je nadychany, lehoucky, skvele chuti, nejlepsi dva dny po ulezeni. Rozhodne stoji za vyzkouseni :-)

  5. barbara.ax   21.01.2016 | 8:39 | reagovat |

    Vynikající :-)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jak zhubnout ve 20, 30, 40 a jak v 50 letech? Tohle vážně funguje! Jak zhubnout ve 20, 30, 40 a jak v 50 letech? Tohle vážně funguje!
Tento týden v Ulici: Budou lítat ostrá slova i facky a dojde ke zranění! Tento týden v Ulici: Budou lítat ostrá slova i facky a dojde ke zranění!
Vyzkoušeno před kamerou: Co pomůže na podrážděnou pokožku hlavy? Vyzkoušeno před kamerou: Co pomůže na podrážděnou pokožku hlavy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web