Autor:

Kyselé zelí trochu jinak

60 minut PT0H60M
Ingredience
Kysané zelí
nakrájené
 
Cibule  
Anglická slanina  
Kmín  
Sádlo  

Postup přípravy:

Na sádle nebo oleji osmahnu do zlatova cibulku spolu se slaninou, nakrájenou na nudličky.

Kysané zelí nasekám nebo nastříhám kuchyňskými nůžkami (jenom když jsou dlouhé nudličky) a přidám na pánev. Nechám v něm jeho vlastní šťávu pro lepší chuť a už nepodlévám.

Dusím asi 20-30 min., až je zbaveno veškeré šťavy a je lesklé, téměř měkké.

Podávám všude tam, kde jsme zvyklí a kde zelíčko vylepší chuť pokrmu. I samotné je velmi dobré !

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Těstovinová rýže s krevetami Originální italské večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Kyselé zelí trochu jinak

Komentáře

  1. Radka   18.10.2007 | 17:00 | reagovat |

    Opravdu výborné. Chutnalo mi mnohem více, než kyselé zelí které se vaří.

  2. Jana Povolná   30.12.2006 | 21:44 | reagovat |

    :-) já jí dávám i v Praze :-)

  3. Anonym   30.12.2006 | 18:49 | reagovat |

    Mouka se snad do zelí dává jen na Moravě.

  4. Jana Pátková   30.12.2006 | 11:38 | reagovat |

    Mouka nemusí být, já dávám syrový nastrouhaný brambor a někdy i nastrouhané jablko, skoro až do hotového, kyselé zelí dusím cca 10 min. odkryté a potom přidám výše uvedené.Nevím, ale pokud se dusí - vaří déle, tak jsou vitamíny, kde ? Ale zase, každý z nás má jiné chutě a tak by to mělo být, nekecat, ale přidat svou radu. Kdo chce, tak si vybere, proto také nepomlouvám nové recepty, každý z nás má jiné chutě, když tak něco uberu a zase přidám něco našeho, ale nápady tady u nás v naší kuchařce mám moc ráda, i když někdy neznám všechny ingredience, tak se ráda přiučím.

  5. Maruš   30.12.2006 | 11:07 | reagovat |

    Vendulko,nejsem autorkou receptu,ale zelí bez mouky dělám taky.Takže to nebude asi opomenutí.Zrovna mám takto připravené zelí v římském hrnci,na něm kuře seklé napůl a je v troubě.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web