Autor:

Kyselé zelí trochu jinak

60 minut PT0H60M
Ingredience
Kysané zelí
nakrájené
 
Cibule  
Anglická slanina  
Kmín  
Sádlo  

Postup přípravy:

Na sádle nebo oleji osmahnu do zlatova cibulku spolu se slaninou, nakrájenou na nudličky.

Kysané zelí nasekám nebo nastříhám kuchyňskými nůžkami (jenom když jsou dlouhé nudličky) a přidám na pánev. Nechám v něm jeho vlastní šťávu pro lepší chuť a už nepodlévám.

Dusím asi 20-30 min., až je zbaveno veškeré šťavy a je lesklé, téměř měkké.

Podávám všude tam, kde jsme zvyklí a kde zelíčko vylepší chuť pokrmu. I samotné je velmi dobré !

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Lasagne s cuketou, šunkou a mandlemi Tip na víkend: Dokonalé lasagne na 5 způsobů Články z

Komentáře k receptu: Kyselé zelí trochu jinak

Komentáře

  1. Radka   18.10.2007 | 17:00 | reagovat | závadný

    Opravdu výborné. Chutnalo mi mnohem více, než kyselé zelí které se vaří.

  2. Jana Povolná   30.12.2006 | 21:44 | reagovat | závadný

    :-) já jí dávám i v Praze :-)

  3. Anonym   30.12.2006 | 18:49 | reagovat | závadný

    Mouka se snad do zelí dává jen na Moravě.

  4. Jana Pátková   30.12.2006 | 11:38 | reagovat | závadný

    Mouka nemusí být, já dávám syrový nastrouhaný brambor a někdy i nastrouhané jablko, skoro až do hotového, kyselé zelí dusím cca 10 min. odkryté a potom přidám výše uvedené.Nevím, ale pokud se dusí - vaří déle, tak jsou vitamíny, kde ? Ale zase, každý z nás má jiné chutě a tak by to mělo být, nekecat, ale přidat svou radu. Kdo chce, tak si vybere, proto také nepomlouvám nové recepty, každý z nás má jiné chutě, když tak něco uberu a zase přidám něco našeho, ale nápady tady u nás v naší kuchařce mám moc ráda, i když někdy neznám všechny ingredience, tak se ráda přiučím.

  5. Maruš   30.12.2006 | 11:07 | reagovat | závadný

    Vendulko,nejsem autorkou receptu,ale zelí bez mouky dělám taky.Takže to nebude asi opomenutí.Zrovna mám takto připravené zelí v římském hrnci,na něm kuře seklé napůl a je v troubě.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web