Kynutý koláč

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg polohrubá mouka
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 20
      g droždí
    • 1
      ks vejce
    • 0,3
      l mléko
    • 3
      lžíce cukr 2-3
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • citronová kůra

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z vlažného mléka, trošky cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Do prosáté mouky přidáme cukr, nastrouhanou citronovou kůru, vejce, olej a vzešlý kvásek. Vypracujeme těsto, které se nelepí a necháme vykynout asi 1 a 1/2 hod. Potom vyválíme na pečící papír, dáme na plech a můžeme dát ovoce, tvarohovou nebo makovou náplň - na co máte zrovna chuť. Na ovoce přidáme ještě drobenku. Pečeme na 170 °C do růžova.
Zařazení: Moučníky Koláče
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Iva Kindlová
    Iva Kindlová |

    26. 8. 2005 22:41

    Pro Wendy:Já dávám tak 3 tvarohy ,3 žloutky,vanilkový cukr,cukr podle chuti a trochu mléka(né moc,aby to nebylo řidké),někdo přidává vanilkový pudink(prášek) já dávám 1 lžíci solamilu a můžou se přidat i rozinky.Držím palce,ať se povade!

  • wendy
    wendy |

    24. 8. 2005 00:24

    A ta tvarohová náplň se dělá prosím jak? Díky