Kynutý jablkový chlebíček

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 375
      g polohrubá mouka
    • 40
      g cukr
    • 2
      lžička citronová kůra jemně strouhaná
    • 0,5
      kostka droždí
    • 40
      g máslo
    • 200
      ml mléko
    • 1
      ks vejce
    • 275
      g jablka
    • 2
      lžička skořice
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 3
      lžíce marmeláda meruňková
    • cukr krystal na posypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku, cukr a citronovou kůru dáme do hlubší mísy, uděláme důlek a do něj rozdrobíme droždí. V hrnečku rozpustíme máslo, přidáme mléko a zahřejeme, až je vlažné. Přilijeme droždí, přidáme vejce a hnětačem promícháme, vyklopíme na vál a rukama propracujeme. Na teplém místě necháme 20 minut vykynout.
2
Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme jadřince a nakrájíme na kousky. Lžičku skořice smícháme s citronovou šťávou a jablka jí přelijeme. Do vykynutého těsta zapracujeme jablka. Formu na chlebíček vymažeme tukem a naplníme těstem. Povrch uhladíme, posypeme skořicí a vložíme do předehřáté trouby (elektrický sporák 175 °C/plyn stupeň 2). Pečeme asi 45 minut, pak vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.
3
Marmeládu rozehřejeme a chlebíček jí potřeme. Nakonec posypeme krystalovým cukrem.
Zařazení: Moučníky Buchty

Komentáře k receptu

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    23. 8. 2006 08:55

    Tak hledám nějaký neokoukaný recept s jablky, kterých je letos fakt hodně a tento se mi zalíbil. Určitě brzy vyzkouším... Je takový "jiný"....