Kynuté na plechu

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 7
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Vlastina

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 200
      g máslo
    • 20
      g droždí
    • 50
      g ořechy
    • 5
      lžíce mléko vlažné

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V mléce rozmícháme droždí, ostatní přísady dáme na vál, přidáme droždí s mlékem a zaděláme těsto. Ihned vyválíme, vykrajujeme různé tvary a klademe na plech vyložený pečícím papírem.
2
Na plechu necháme 30 minut kynout a potom upečeme v hodně vyhřáté troubě dozlatova. Hotové, ještě horké pečivo obalíme v moučkovém cukru, do kterého jsme přidali vanilkový cukr.
Zařazení: Pokrmy
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Martina Kroufková
    Martina Kroufková |

    12. 12. 2009 20:14

    Tak nevím. Po upečení se hrozně drobí, některé sušenky se úplně rozpadly na malé drobečky. Ani chuťově to není nic extra. Ale to že by se to nesnědlo určitě nehrozí :)

  • Alina
    Alina |

    13. 12. 2005 19:22

    Tohle dělám na Vánoce pravidelně, vykrajuji malé tvary a dělám tak 10 dní před Vánoci

  • Marie Svobodová
    Marie Svobodová |

    13. 12. 2005 00:06

    Paní Vencová hodí se mezi vánoční cukroví? Pokud ano jak dlouho před vánocemi se dá udělat? Děkuji

  • Hana Janů
    Hana Janů |

    10. 6. 2005 19:40

    Fakt dobré

  • Luba
    Luba |

    8. 6. 2005 22:09

    Je to fakt dobré cukrovíčko, celý byt zavonělo, venku je zima, tak jsem si přišla jako o Vánocích, už ale nezbylo všichni se na nej vrhli jako bezední

  • Hanča
    Hanča |

    30. 1. 2005 18:42

    Ano je to cukroví, vykrajuji malými formičkami, hned se po tom zapráší. Dělám to již dlouho a chutná nám

  • Alena Šebestová
    Alena Šebestová |

    29. 1. 2005 14:16

    Opravdu dobré. Jen pozor není to buchta, ale spíše cukroví.

  • Stáňa Nová
    Stáňa Nová |

    6. 11. 2004 16:16

    Moc dobré jen se po něm zaprášilo