Květák zapékaný se sýrem

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks květák větší
    • 1
      ks pórek cca 30 cm dlouhý
    • 30
      g máslo
    • 100
      g ementál
    • 2
      dl mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek strouhaný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na čtvrtky nakrájený květák vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Pórek nakrájíme na kolečka. Začneme urovnávat jednotlivé suroviny do zapékací nádoby, větší růžičky květáku můžeme rozpůlit, květák rozprostřeme v zapékací nádobě, kterou si předem vymažeme máslem. Květák posypeme nakrájeným pórkem a připravíme ochucené mléko se sýrovou omáčkou. Nejdříve mléko ohřejeme, osolíme, trochu opepříme a necháme v něm rozpustit polovinu předepsané porce ementálu, který před vmícháním do mléka nastrouháme. Mléko se sýrem dochutíme muškátovým oříškem, vše spolu dobře promícháme. Omáčkou zalejeme květák s pórkem, směs zalitou omáčkou posypeme zbylým sýrem a zapečeme ve vyhřáté troubě asi 15minut.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • vilda babič
    vilda babič |

    11. 7. 2008 12:40

    včera jsem dělala, neměla jsem bohužel pórek, použila jsem cibuli ...ale i tak to bylo vynikající a jen jsme si mlaskali, recept putuje do oblíbených,děkuji paní Marii za recept, Babičová