Květák na smetaně

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      květák
    • sůl
    • 1
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • pepř mletý
    • 2
      dl sladká smetana
    • ocet (Jemný, nebo citronová šťáva)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěný květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka, scedíme a vývar odložíme stranou. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji chladným vývarem z květáku, rozšleháme a krátce povaříme. Omáčku zjemníme smetanou, přidáme květák rozebraný na růžičky a společně povaříme.
2
Omáčku dle chuti osolíme, okyselíme a okořeníme. Podáváme s dušenou rýží, vařenými těstovinami nebo jemným houskovým knedlíkem. Do omáčky můžeme přidat na kolečka pokrájená vařená vejce natvrdo.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Marika Vaculíková
    Marika Vaculíková |

    2. 4. 2009 12:42

    Dneska jsme měli k obědu, studující a pracující členové domácnosti budou mít k večeři:-). Je to opravdu moc dobré, určitě si to zopakujeme. děkujeme za dobrý nápad.

  • Petra Pavelková
    Petra Pavelková |

    27. 8. 2008 13:01

    Skvělé,přidala jsem podravku a masox.S knedlíkem a hovězím senzační.

  • Jarmila Dobiášová
    Jarmila Dobiášová |

    23. 7. 2008 12:37

    Velmi zajímavé, podávala jsem s bramborami a posypané zelenou cibulkou, doporučuji milovníkům květáku

  • VendyC
    VendyC |

    30. 7. 2007 09:30

    Recept je výborný,manžel je milovník omáček všeho druhu,měli jsme to s knedlíkem,místo octu jsem dala tu zmiňovanou citrónovou šťávu a bylo to opravdu dokonalé :o))..jen se po tom zaprášilo :o))..doporučuji!!