Kuře s celerovou omáčkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
10 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí maso čtvrtky
    • 0,5
      ks celer bulovový, nakrájený na kostky
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 150
      g slanina kvalitní, pokrájená na proužky
    • drůbeží vývar na podlití
    • 300
      ml mléko nebo sladká smetana
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí maso omyjte, osušte a osolte. V kastrolu rozpusťte máslo s olejem, přidejte 100 g slaniny a nechte ji vyškvařit. Vložte kuřecí maso a osmažte ze všech stran, aby se takzvaně zatáhlo. Vyjměte ho a nechte stranou na teple. Do základu vložte celer a také ho osmažte, až začne zlátnout. Vraťte maso, přilijte vývar a vložte do trouby předehřáté na 160 °C.
2
Pečte za občasného přelévání vypečenou šťávou (můžete dolévat vývarem), až maso změkne. Vyjměte ho a šťávu i s celerem rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Přilijte mléko smíchané s moukou a na sporáku nechte omáčku probublávat ještě asi 10 minut. Osolte a okořeňte. Pečené kuřecí maso podávejte s omáčkou a vyškvařenou zbylou slaninou. Jako příloha je vhodný například karlovarský knedlík.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Peter:S
    Peter:S |

    29. 3. 2016 10:24

    Zdravím,zmení sa niečo ak by som to kurča nedal do truby ale nechal piect v tom hnci?

  • Karkul
    Karkul |

    3. 2. 2012 11:53

    Naprosto super recept, vsem pouze doporucuji!