Autor:

Kuře s bůčkem na žampionech

Střední
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
celé kuře
 
Vepřový bůček 200 g
Cibule
Větší
1 ks
Hladká mouka 1 lžíce
Olej  
Pepř mletý  
Sůl
Nebo kostka bujonu
 
Žampiony 10 ks
Smetana  
Kuře s bůčkem na žampionech

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové, Drůbeží

V tlakovém hrnci rozehřejeme trošku oleje, osmažíme na něm pokrájený bůček, který jsme poprášili moukou s pokrájenou cibulí a rozporcovaným kuřetem (můžeme odkostit). Pak přidáme sůl (nebo bujón), asi 1/2 l vody, hrnec uzavřeme a vše dusíme na mírném ohni asi 25 minut. Mezitím si na lžíci oleje orestujeme pokrájené žampiony, které přidáme do tlakového hrnce k měkkému masu. Celý pokrm dochutíme solí, pepřem, ještě chvilku provaříme (zjemnit můžeme smetanou). Podáváme s rýží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Kuře pečené s bylinkami Recept na víkend: Kuře pečené s bylinkami Články z

Komentáře k receptu: Kuře s bůčkem na žampionech

Komentáře

  1. Jana Vinšová   20.04.2015 | 11:17 | reagovat |

    Výborné a snadné, bůčku jsem dala asi o něco víc a kuře vykostila a stáhla z kůže a taky jsem přidala česnek, který u nás nesmí chybět skoro nikde.

  2. johan   13.05.2011 | 16:41 | reagovat |

    divný spojení - drůbeží a vepřový maso, finish stál za to, super !!! 8-)

    1. Jana Vinšová   20.04.2015 | 11:17 | reagovat |

      To máte pravdu.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web