Kuře s bůčkem na žampionech

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí maso celé kuře
    • 200
      g vepřový bůček
    • 1
      ks cibule Větší
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • olej
    • pepř mletý
    • sůl Nebo kostka bujonu
    • 10
      ks žampiony
    • smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V tlakovém hrnci rozehřejeme trošku oleje, osmažíme na něm pokrájený bůček, který jsme poprášili moukou s pokrájenou cibulí a rozporcovaným kuřetem (můžeme odkostit). Pak přidáme sůl (nebo bujón), asi 1/2 l vody, hrnec uzavřeme a vše dusíme na mírném ohni asi 25 minut. Mezitím si na lžíci oleje orestujeme pokrájené žampiony, které přidáme do tlakového hrnce k měkkému masu. Celý pokrm dochutíme solí, pepřem, ještě chvilku provaříme (zjemnit můžeme smetanou). Podáváme s rýží.
Zařazení: Maso Vepřové Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Jana Vinšová
    Jana Vinšová |

    20. 4. 2015 11:17

    To máte pravdu.

  • Jana Vinšová
    Jana Vinšová |

    20. 4. 2015 11:17

    Výborné a snadné, bůčku jsem dala asi o něco víc a kuře vykostila a stáhla z kůže a taky jsem přidala česnek, který u nás nesmí chybět skoro nikde.

  • johan
    johan |

    13. 5. 2011 16:41

    divný spojení - drůbeží a vepřový maso, finish stál za to, super !!! 8-)