Kuře na soli s citrónem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
90 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuře
    • 0,5
      kg sůl kdo má větší pekáč dá více
    • tymián
    • koření na kuře
    • 1
      ks citron
    • olivový olej
    • med

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
- v misce smícháme koření, tymián, oliv.olej a trochu citr. šťávy (vše podle velikosti kuřete, ale nebojte se koření, tím, že se to sice peče na soli nebude to slané!)
2
- nakrájejte cca 4-5 hrubších plátků citronu, vnitřek kuřete vysypte tymiánem a vložte tam plátky
3
- kuře potřete důkladně směsí a lehce přelijte medem (dodá mňam chuť kůrce)
4
- pekáč vysypte solí, aby bylo celé dno pokryto ca 0,5 kg (možno i více)
5
- předehřejte troubu na 200 °C, můžete vložit kuře a péct
6
- peču po celou dobu na 200°C a odkryji max. jednou (mně se kůrčička udělá i bez odkrytí, ale kdo chce extra křupavou, po hodině a čtvrt odkryjte na 15 min
7
- doba pečení cca 1,5 hod.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.