Kuře na útěku

Hodnocení:

Moje:

60 minut
1
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí maso prsa
    • 1
      ks pórek
    • žampiony
    • anglická slanina
    • koření pepřové, bazalka
    • 1
      špetka sůl
    • olej
    • brambory

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí prsa opláchneme, nakrájíme na nudličky a naložíme do oleje s pepřovým kořením, poté osmažíme na hluboké pánvi.
2
Z pánve sundáme a na zbytek oleje vložíme na kolečka nakrájený pórek a žampiony pokrájené na kousky. Chvíli smažíme a přidáme slaninu nakrájenou na plátky, ochutíme chilli. Ve chvíli, kdy je slanina dozlatova, přidáme kuře a prohřejeme. Na talíři posypeme bazalkou.
3
Podle směru útěku kuřete jako přílohu podáváme buď rýži (kuře běží přes Čínu) nebo Americké brambory (jedná se o západní kuře s preferencí USA).
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • JANA ŠKORNIKOVÁ
    JANA ŠKORNIKOVÁ |

    6. 6. 2010 17:45

    vypadá to výborně ale není zde napsané jaké množství potravin asi přibližně.

  • Sylva Karešová
    Sylva Karešová |

    30. 3. 2008 03:50

    :-D a když kuřátko podáte s chlebem pide, bude asi utíkat přes arabské země :-D Nebo s haluškami, pak půjde přes Slovensko.. :-DTo je hezký recept :-DJinak škoda, že já slaninu a žampiony nejím. Pórek u mne zrovna oblíbeným také není... Ale jinak pepře, chilli, kuře... to jo, to ráda mám. :-)

  • Lenka walová
    Lenka walová |

    29. 3. 2008 17:44

    Bylo to moc dobré. Děkuji.

  • Matouš Roneš
    Matouš Roneš |

    3. 12. 2007 12:58

    akorat teda nechapu jak tam muzete dat chilly a zaroven bazalku , to je skoro hrich

  • Anička.H
    Anička.H |

    2. 6. 2006 10:56

    Zdravím kolegyně"kuchařky nadšenkyně" Tento recept mě velice pobavil a rodinu též, takže určitě zkusím.První zkouška bude u budoucí tchyně, pač neumi vařit :o)

  • Eva
    Eva |

    30. 1. 2006 16:40

    Samozrejme je mozne zalit i smetanou, fantazii se meze nekladou. K ryzi je mozne udelat i sos, i kdyz ja to mam radsi bez. Muzete maso trochu podlit, omacka se udela.

  • Pavlinka
    Pavlinka |

    5. 1. 2006 22:49

    Recept vypada velice lakave,bylo by dobre,cele zalit smetanou?K ryzi mi chybí sos nebo omacka.Dekuji za odpoved.

  • squirrel
    squirrel |

    22. 12. 2005 07:41

    Hmmm, Evíku, je vidět, že umíš! Kuřátko všech světových stran, určitě zkusím.

  • Eva
    Eva |

    21. 12. 2005 09:56

    Peprove koreni pouzivam od Kotanyi. Je to smes hrube drceneho zeleneho, bileho a cerneho pepre. Ale pro ochuceni muzete pouzit, co mate rada :-)

  • Anonym
    Anonym |

    7. 12. 2005 13:48

    peprove koreni je neco jineho nez pepr?diky

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    3. 12. 2005 13:04

    Rychlé, jednoduché, voňavoučké, vynikající! Jednička s hvězdičkou :)

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    2. 12. 2005 15:24

    Ak ako prílohu podáte slivovicu, určite pobeží cez Slovensko. Ale vážne, vyzerá to veľmi dobre, podľa ingrediencií dávam 1.