Kuře na česneku II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • česnek palička
    • 1
      lžíce máta a kerblík nasekané
    • 100
      g rostlinné máslo
    • 0,5
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • sůl
    • 200
      ml vývar

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře rozdělíme na čtvrtky, jednotlivé kousky nařízneme v kloubech a paličkou naklepeme. Osolíme, potřeme česnekem a nasekanými bylinkami. Necháme v chladu asi hodinu odležet. Na másle maso opečeme ze všech stran, podlijeme trochou vývaru a přikryté pečeme v troubě. Během pečení maso obracíme, podléváme výpekem a přeléváme vývarem. Asi po 20 minutách pečení odklopíme, aby se kůžička propekla dozlatova. Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody a povaříme.
2
Jako přílohu podáváme hranolky, krokety nebo rýži a hlávkový salát.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.