Kuře La c´

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g kuřecí maso
    • 50
      g kapie
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce víno Žluté
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžička sojová omáčka
    • 1
      lžička wei-su
    • 1
      lžička škrob Máčený
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka cukr
    • červený olej Několik kapek
    • ocet Čínský - několik kapek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na kostičky, smísíme se solí, vejcem, škrobem a promícháme. Nachystáme si nahrubo krájenou cibuli a kapii. V misce smícháme víno, sójovou omáčku, Wei-su a cukr. Na pánvi rozpálíme olej a prudce v něm osmahneme zamíchané maso, vzápětí přidáme cibuli s kapií, asi 2 minuty zlehka mícháme a přidáme nachystaný záliv. 2 minuty podusíme a nakonec zakápneme červeným olejem a čínským octem. Okamžitě podáváme.
2
**Poznámka:**
3
\\
4
I. Žluté víno lze nahradit Portským nebo Sherry, Wei-su je Glutasol, červený olej lze nahradit chilli a čínský ocet octem estragonovým nebo kvasným.
5
II. Pokud připravujete jednu, dvě pánve, tak stačí škrob rozmíchat ve vejci (nechystat máčený škrob).
6
III. Uvedené časy jsou maximální; stačí, když osmahnuté maso změní barvu z růžové do bílé, zelenině ty 4 minuty také stačí. Hotové jídlo NEMÁ mít šťávu - v okamžiku, když se šťáva začíná tvořit, mělo být už na talíři.
7
Tradiční příloha je rýže... Samozřejmě, můžete přidat, co je vám libo, ale z La c´ budete mít leda tak čínu po česku. :-(
8
//Zdroj: D. Klíma - Čínská kuchyně//
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.