"Červené" kuře

Hodnocení:

Moje:

15 minut
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí prsa
    • 2
      ks červená cibule
    • 200
      g žampiony
    • 200
      ml červené víno
    • rozmarýn
    • tymián
    • sůl
  • K podávání
    • bageta nebo
    • libanonský chléb

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žampiony nakrájejte na plátky a na trošce oleje opražte na pánvi. Dejte stranou. Pak na plátky nakrájenou cibuli nechte 2-3 minutky osmahnout na pánvi a podlejte částí vína. Přidejte sůl a bylinky a žampiony. Víno se bude poměrně rychle odpařovat, tak postupně přilévejte, dokud cibulka nezměkne. Nenechte ale odpařit všechno víno, abyste to měli šťavnatější.
2
Mezitím si nakrájejte kuřecí prso na tenčí plátky, osolte a osmahněte na přírodno. Kuře pak můžete natrhat, nebo ho nechat v celku.
3
Podávejte s opečenou bagetou, nebo jako náplň do tortilly/libanonského chleba.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • KaRa
    KaRa |

    14. 6. 2015 19:48

    Vynikající...! Děkuji, chutnalo všem...