Autor:

Kuře Cacciatori

Střední
Ingredience
Kuřecí maso
prsa (3-4 ks), mohou být i kuřecí
4 ks
Škrob
může být i kukuřičný
60 g
Olej  
Cibule
větší
1 ks
Pepř mletý  
Bobkový list 2 ks
Zelená paprika 1 ks
Rajčata
2-3
3 ks
Červené víno  
Rajský protlak
nebo kečup
 
Těstoviny
penne, farfalle apod.
 
Sýr  
Petržel
zelená
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Na pánvi rozpálíme olej a zprudka osmažíme kousky masa, obalené škrobem. Maso shrnem stranou, přidáme kostičky cibule, trochu osmahneme, dále proužky papriky, bobkové listy, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepem a podusíme.

Poté přidáme dílky rajčat, petrželku, protlak a trochu červeného vína. Necháme lehce přejít varem. Podáváme s těstovinami, které trochu promastíme syrovým máslem a posypeme strouhaným sýrem - před podáním nepromícháváme, ale maso i přílohu dáme na talíř zvlášť.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
3+
3.4 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3+ (hodnoceno 5x)
Parmazánový quiche s rajčaty Tip na víkend: Rajské potěšení Články z

Komentáře k receptu: Kuře Cacciatori

Komentáře

  1. Milada   17.01.2012 | 20:19 | reagovat | závadný

    Já si zasa neumím představit kuře s bramborama.
    Tento recept (Pollo cacciatore - Kuře myslivce) je snad spolu s Osso bucco nejznámějším italským jídlem, obsahujícím maso, v celém světě. V Itálii se vždy (...) podává s těstovinou, tak jak Osso bucco s Milánským rizotem (Risotto milanese). Protože těstovina je v tomto případě jenom příloha, tak ani se nemastí máslem a ani se nesype syrem! Do vody, ve které se vaří, se přidáva bobkový list kvůli chuti a olivový olej, aby se těstovina nepolepila. Maso se v ničem neobaluje (škrob, mouka atd.)!
    Co se týče kombinace těstovina a kuře - je naprosto normální - v Itálii (a nejen tam) je to běžná kombinace. U nás doma taky. Ani si neumím představit jíst "Pollo cacciatore" s něčím jiným.

  2. Vlaďka Daranská   06.05.2008 | 6:54 | reagovat | závadný

    Recept vyzkoušen,chutnalo nám,známkuji 1 :c)

  3. Sylva Karešová   05.05.2008 | 12:57 | reagovat | závadný

    Vlaďko, no jo, to máš pravdu, že mnozí jen ze zvyku nechtějí něco ani ochutnat :-D Někdy je to pochopitelné, jindy zase naopak zcela nepochopitelné. Někdy přicházejí o nové zážitky z nových chutí... Atd atd.. Já jsem si tedy těstoviny oblíbila velmi, docela jedno, v jakém jídle, s jakými dalšími přísadami atd. :-)

  4. Vlaďka Daranská   05.05.2008 | 8:30 | reagovat | závadný

    Zajisté máte,Sylvo,pravdu,že je to již běžné,baštit kuře s těstovinami v různýchi podobách:-)(tu tradici jsem myslela tak,že klasická česká kuchyně používala spíše brambory,na těstoviny si přivykla později).Ale mám takové zkušenosti,že se na tuto kombinaci pohlíží i dnes trochu nedůvěřivě.Jsou to ovšem pohledy starších lidí,moje babičky například brblaly a nechtěly ochutnat,zvyk je železná košile...nakonec si daly ty brambory:-)

  5. Sylva Karešová   05.05.2008 | 1:00 | reagovat | závadný

    Vlaďko, mně tedy kombinace kuřete a těstovin netradiční nepřijde, naopak je k vidění docela často, nejen doma, ale i v restauracích. Zejména právě v těstovinových salátech je často kuřecí maso, nejlépe grilované. Je to dobrá kombinace, chutná. Stejně jako kuře a gnocchi... :-)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web