Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 42x
1- 1 5
Autor:

Kulajda

Snadné
Ingredience
Čerstvé houby 300 g
Voda 1,5 l
Sůl  špetka
Kmín 1/2 lžička
Brambory 600 g
Smetana 200 ml
Polohrubá mouka  lžíce
Vejce 4 ks
Kopr  
Ocet  
Kulajda

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Čerstvé na kostky nakrájené houby dáme vařit do osolené vody. Sušené předem namočené houby dáme vařit do osolené vody. Přidáme kmín a oloupané, na kostky nakrájené brambory. Když jsou brambory skoro měkké, zalijeme je smetanou rozkvedlanou s moukou a povaříme. Potom polévku ochutíme rozsekaným koprem, doplníme vejci a za stálého míchání je necháme v polévce srazit. Při podávání přidáme do polévky podle chuti ocet.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 42x)
Reklama
Mřížkový škvarkový koláč s marmeládou Švarky, pastinák, uzené a brambory. Tipy na 4 skvělé recepty Články z

Komentáře k receptu: Kulajda

Komentáře

  1. ZDENA   21.04.2015 | 18:44 | reagovat | závadný

    Kulajdu vaří každý jinak. Názor, že tam musí být i kopr je nesmysl. Moje babička kulajdu vaří nejméně 65 let . Je to žena zkušená a letos jí bude 85 let, tak asi něco zná a ví. ;-) ;-) ;-) ;-)

  2. renula1   18.02.2015 | 15:33 | reagovat | závadný

    dokážu sníst naposezení 3 litry té polávky ,mám jí hrozně ráda a houby přímo zbožnuji, kdybych mohla tak dám houby i dočaje......výborná to jest polévka. :-D

  3. esmina   25.08.2014 | 13:32 | reagovat | závadný

    Paní,co dělá kujajdu nekulajdu bez kopru mi připomíná jiný server,kde paní chválila recept s tím,že kulajda byla výborná podle uvedeného receptu,akorát nedala houby,kopr a ocet ... :-D ...co k tomu dodat ? :-\

  4. ramona   25.08.2014 | 13:28 | reagovat | závadný

    A co když se vám nálev nepovede,jako mě letos...
    Takže podlemne vařit cibuli,kmín,brambory zvlášt a dusit houby s kořením zvlášt,pak zahustit sladkou smatanou s moukou a smíchat dohromady přidat jemně posekaný kopr a ochuti octem,každému,jak má rád....

  5. Jirka   15.06.2014 | 10:02 | reagovat | závadný

    Kulajda je podle mě nejlepší z nakládaných hub ve sladkokyselém nálevu ve kterém je i cibule celý pepř a nové koření s bobkem.a je jedno jestli jsou to praváky nebo třeba žampiony.Já osobně dávám přednost malinkým žampionum které se překrojí jen na polovinu.
    není třeba to potom tak moc dochucovat a houby jsou pěkně ochucené oproti těm čerstvým. V každém případě je kulajda jednou z nejlepších polévek co znám.
    S pozdravem Jirka ;-)

    1. Tinkapletinka   17.06.2014 | 15:27 | reagovat | závadný

      diky za napad pro prište ;-)

    2. jean   22.07.2014 | 16:05 | reagovat | závadný

      Přesně tak to dělám... ;-)

1 2 3 4 ... 8 ... 11 ... 14 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Právě sledované recepty

Další weby Mladé fronty

Dialog
X
Mobilní web