Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 44x
1-
4.76 44 Kulajda 5 1
Autor:

Kulajda

Snadné
Ingredience
Čerstvé houby 300 g
Voda 1,5 l
Sůl  špetka
Kmín 1/2 lžička
Brambory 600 g
Smetana 200 ml
Polohrubá mouka  lžíce
Vejce 4 ks
Kopr  
Ocet  
Kulajda

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Čerstvé na kostky nakrájené houby dáme vařit do osolené vody. Sušené předem namočené houby dáme vařit do osolené vody. Přidáme kmín a oloupané, na kostky nakrájené brambory. Když jsou brambory skoro měkké, zalijeme je smetanou rozkvedlanou s moukou a povaříme. Potom polévku ochutíme rozsekaným koprem, doplníme vejci a za stálého míchání je necháme v polévce srazit. Při podávání přidáme do polévky podle chuti ocet.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 44x)
Reklama
Houby na talíři Články z

Komentáře k receptu: Kulajda

Komentáře

  1. Shagrad   07.01.2016 | 16:09 | reagovat | závadný

    jakože někdo dělá kulajdu bez kopru, jo???!! =-O :-D :'( :'(

  2. Jajulenas   02.06.2015 | 9:50 | reagovat | závadný

    Výborná, jen by na mě mohlo víc zůstat. A nebo koupím větší hrnec. :-P

  3. ZDENA   21.04.2015 | 18:44 | reagovat | závadný

    Kulajdu vaří každý jinak. Názor, že tam musí být i kopr je nesmysl. Moje babička kulajdu vaří nejméně 65 let . Je to žena zkušená a letos jí bude 85 let, tak asi něco zná a ví. ;-) ;-) ;-) ;-)

  4. renula1   18.02.2015 | 15:33 | reagovat | závadný

    dokážu sníst naposezení 3 litry té polávky ,mám jí hrozně ráda a houby přímo zbožnuji, kdybych mohla tak dám houby i dočaje......výborná to jest polévka. :-D

  5. esmina   25.08.2014 | 13:32 | reagovat | závadný

    Paní,co dělá kujajdu nekulajdu bez kopru mi připomíná jiný server,kde paní chválila recept s tím,že kulajda byla výborná podle uvedeného receptu,akorát nedala houby,kopr a ocet ... :-D ...co k tomu dodat ? :-\

1 2 3 4 ... 8 ... 11 ... 14 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web