Krůtí roláda

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
120 minut
4
porce
neuvedeno
autor: petrasek

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,5
      kg krůtí maso prsa
  • Nádivka
    • 300
      g vepřové maso bůček
    • 3
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      dl mléko
    • 125
      g šlehačka
    • 100
      g anglická slanina
    • 200
      g nákládané žampiony

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bůček jemně umeleme, přidáme celá vejce, sůl, mléko a šlehačku.
2
Vše dobře promícháme, aby se hmota spojila. Do této směsi lehce vmícháme na kostičky nakrájenou slaninu a žampiony.
3
Z nádivky vytvarujeme silnější váleček, položíme ho na plát krůtího masa a zavineme. Roládu ovážeme tenkým provázkem, osolíme a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1,5 hodiny.
4
Při pečení občas obrátíme a podlijeme.
5
Nádivku můžeme též obalit anglickou slaninou. V tom případě ještě budeme potřebovat plátky anglické slaniny.
6
Roládu můžem posypat grilovacím kořením.
7
Jako příloha se podává brambor na různý způsob, bramborová kaše, knedlíky a zeleninový salát.

Komentáře k receptu

  • Pájinka Pájinka
    Pájinka Pájinka |

    10. 1. 2009 19:50

    Vynikající roláda, mohu jen doporučit !!!

  • MarcelaZZ ZZ
    MarcelaZZ ZZ |

    11. 8. 2006 14:57

    Zdravím já jen chci říci že krůtí roláda je famozní ,dávám za jedna :-)

  • Airan
    Airan |

    10. 2. 2006 09:47

    Kdyz jsem ten recept cetla, tak me napadla oblibena veta meho manzela: "Jeste chvili a zacnu slintat jako pitomy bernardyn" :-)) S buckovou naplni mam dobre zkusenosti, jednou za cas neuskodi:-)))