Krkovička v česnekovém sádle

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřová krkovice
    • 3
      kg sádlo brick 2 - 3
    • 2
      ks česnek palička
    • 1
      ks cibule větší
    • 1
      špetka tymián
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřovou krkovičku podélně rozkrojíme na polovinu a svážeme do válečků. Osolíme, opepříme a na sádle zprudka opečeme do zlatova. Maso vyjmeme a ve výpeku orestujeme nakrájenou cibuli s polovinou česneku, který jsme si předem nakrájeli na plátky. Poté přidáme zbytek česneku, bylinky a opečenou krkovičku, vše zalijeme roztopeným sádlem Brick a v něm vaříme zhruba při 90 °C 3 až 4 hodiny. Krkovičku podáváme teplou, nebo ji necháme zchladnout a jíme za studena s hořčicí a chlebem, namazaným ztuhlým sádlem, ve kterém jsme maso vařili.
2
Poznámka: Tento pokrm není zrovna dietní, ale chutná skvěle.
3
http://www.brick.cz
4
Doporučujeme vařit na sádle Brick
5
Zdroje: www.ceskatelevize.cz/program/kucharskapohotovost
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.