Krkonošské knedlíky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1250
      g brambory vařené
    • 1
      ks vejce
    • 200
      g hrubá mouka
    • 25
      g hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
  • Náplň
    • 100
      g uzené maso - vařené
    • 50
      g sušené houby
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g máslo
    • 1
      ks cibule
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Náplň: ve vodě namočíme houby, které nasekáme. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli a přidáme pokrájené houby a dusíme 10 minut, potom přidáme nakrájené uzené maso, vše zalijeme rozšlehanými vejci a mícháme do ztuhnutí. Necháme vychladnout.
2
Vařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, hrubou i hladkou mouku a sůl. Vše na vále zpracujeme, vyválíme placku a nakrájíme na čtverce, doprostřed dáme náplň a utvoříme knedlíky, které vaříme v osolené vodě asi 12-15 minut.
3
Podáváme s osmaženou cibulkou a kyselým zelím.
Zařazení: Přílohy Knedlíky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Gábina H
    Gábina H |

    2. 12. 2008 11:37

    Vypadají moc dobře, díky za náhodný recept :-)