Autor:

Knedlíky s pečeným masem

Snadné
Těsto
Polohrubá mouka 500 g
Droždí 1/2 kostka
Vlažná voda
cca
250 ml
Sůl
rovná
1 lžička
Cukr krupice 1 špetka
Kuře pečené
nebo pečený bůček, výpečky... bez kostí, sádla, výpeku
300 g
Knedlíky s pečeným masem

Postup přípravy:

Do mísy nasypeme mouku, do které uděláme důlek. Do důlku rozdrobíme droždí, které posypeme cukrem, zalijeme polovinou vody a trochu promíchneme. Po rozpuštění droždí těsto osolíme, přidáme zbylou vodu (dle hustoty těsta) a vypracujeme hladké těsto, které necháme v teple pod utěrkou nakynout.
Pak těsto opět propracujeme, uděláme si několik stejně velkých bochánků, které na pomoučněném stole zploštíme, do středu nandáme pokrájené maso bez zbytečného tuku a výpeku a knedlíky pevně uzavřeme. Uzavřenou stranou položíme na pomoučněný stůl, kde knedlíky necháme ještě cca 10 minut odpočinout (kynout).
Mezitím si dáme vařit vodu, do které pak knedlíky naházíme a za občasného promíchnutí vaříme cca 5-7 minut (dle velikosti knedlíků). Nejlepší je jeden vyndat a roztržením kousku knedlíku vyzkoušet, zda nejsou syrové.
Po vyndání ihned knedlíky propícháme vidličkou (či špejlí, jehlicí...), aby z nich vyšla pára a nesrazily se.

Podáváme s cibulovou řepou, zelím nebo špenátem. Přelévat je můžeme výpekem, který nám zbyl z pečeného masa.

Pokud hledáte v ingrediencích vejce, tak tam opravdu není nutné. :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1
Šťavnatý steak s máslovou hruškou Šťavnaté hruškové speciality - 2. díl Články z

Komentáře k receptu: Knedlíky s pečeným masem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web