Knedlíky s pečeným masem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 0,5
      kostka droždí
    • 250
      ml vlažná voda cca
    • 1
      lžička sůl rovná
    • 1
      špetka cukr krupice
    • 300
      g kuře pečené nebo pečený bůček, výpečky... bez kostí, sádla, výpeku

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy nasypeme mouku, do které uděláme důlek. Do důlku rozdrobíme droždí, které posypeme cukrem, zalijeme polovinou vody a trochu promíchneme. Po rozpuštění droždí těsto osolíme, přidáme zbylou vodu (dle hustoty těsta) a vypracujeme hladké těsto, které necháme v teple pod utěrkou nakynout.
2
Pak těsto opět propracujeme, uděláme si několik stejně velkých bochánků, které na pomoučněném stole zploštíme, do středu nandáme pokrájené maso bez zbytečného tuku a výpeku a knedlíky pevně uzavřeme. Uzavřenou stranou položíme na pomoučněný stůl, kde knedlíky necháme ještě cca 10 minut odpočinout (kynout).
3
Mezitím si dáme vařit vodu, do které pak knedlíky naházíme a za občasného promíchnutí vaříme cca 5-7 minut (dle velikosti knedlíků). Nejlepší je jeden vyndat a roztržením kousku knedlíku vyzkoušet, zda nejsou syrové.
4
Po vyndání ihned knedlíky propícháme vidličkou (či špejlí, jehlicí...), aby z nich vyšla pára a nesrazily se.
5
Podáváme s cibulovou řepou, zelím nebo špenátem. Přelévat je můžeme výpekem, který nám zbyl z pečeného masa.
6
Pokud hledáte v ingrediencích vejce, tak tam opravdu není nutné. :-)
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Stáňa
    Stáňa |

    13. 4. 2017 12:13

    Děkuji za bezvadný recept. Knedlíky byly výborný a udělala jsem k nim jak špenát tak i červené zelí. Byla to dobrota a spokojeností funíme všichni.