Krémové kapustové rizoto nejen pro děti

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g rýže parboiled
    • kapusta mensi,pul hlavky
    • 1
      ks šalotka
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks řapíkatý celer 1 rapik
    • zeleninový vývar 600-700 ml
    • strouhaný parmazán
    • olivový olej
    • máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Šalotku, mrkev a řapík celeru (bez listu) nakrájíme na drobno, případně rozmixujeme. Kapustu nakrájíme na proužky. V hrnci zahřejeme olivový olej s trochou másla, dáme orestovat zeleninu. Po chvíli přidáme kapustu, trošku vývaru a necháme chvíli dusit. Přidáme rýži (neproplachujeme), promícháme a za stálého míchání po troškách přidáváme horký vývar (vždy, když ryže zhoustne, přilijeme trochu vývaru), případně osolíme (záleží, jestli použijeme osolený vývar). Vaříme dokud rýže nezměkne a směs je krémové konzistence. Odstavíme z ohně, přidáme pár lžic parmesanu, trochu másla, promícháme a necháme odpočinout pár minut. Podáváme posypané trochou parmesanu, případně opepříme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • lestray
    lestray |

    11. 6. 2013 09:05

    rizoto z parboiled ryze? paneboze proc to nazyvate rizoto?

  • t
    t |

    30. 8. 2011 09:47

    :-\ :-\