Křehký jahodový koláč se sněhem

Hodnocení:

Moje:

40 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 300
      g hladká mouka
    • 100
      g cukr krupice
    • 100
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce mléko
    • 0,5
      ks prášek do pečiva
  • Ozdoba
    • jahody
    • sníh z bílku

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vypracujeme těsto z uvedených surovin. Vystačí na 2 kulaté koláčové plechy s vyšším okrajem, které vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Těsto vyválíme a vložíme na plech. Dáme předpéci do trouby. Hlídám to podle oka a podle barvy těsta. Jakmile začíná tmavnout, tak vyndáme a poklademe vrstvou jahod. Na jahody dáme připravený tuhý bílkový sníh (asi ze 4 bílků + cukr) a dopečeme. Sníh musí udělat na jahodách pevnou střechu - pak vyndáme.
Zařazení: Moučníky Koláče
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • iva.ojoj
    iva.ojoj |

    7. 6. 2011 15:47

    těsto i nápad dobrý, akorát se mi časem po upečení promáčel korpus těma jahodama a koláč se tak rozpadal...ale jinak výborný