Autor:

Králičí polévka - vývar

Snadné
Ingredience
Králík
: hlava, hrudí, vnitřnosti, odřezky, kosti
 
Mrkev 1 ks
Celer
menší
1/2 ks
Petržel
malá
1 ks
Celerová nať
nebo petrželová
 
Kapusta
kousek - není nutná
 
Cibule
malá
1 ks
Česnek
nemusí být, větší stroužek
 
Nové koření
kuličky, cca
6 ks
Bobkový list
cca
3 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Máslo
- jen pokud chceme dělat smažený základ
 
Králičí polévka - vývar

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Polévky, Králičí

Králičí polévku (vývar) si můžeme připravit buď: orestováním králičích odřezků a kostí společně se zeleninou a kořením na rozpuštěném másle (50 gramů + lžíce oleje), které po osmažení teprve zaléváme vodou

nebo: očištěnou zeleninu, koření a králičí odřezky, kosti... dáme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu.

Po přivedení k varu plamen ztlumíme, osolíme a necháme cca 2 - 2,5 hodiny zvolna vařit, tzv. „táhnout“. Pak vývar přecedíme, pokrájenou zeleninu přidáme do vývaru společně s obraným pokrájeným masem a ještě krátce povaříme s posekanou zelenou natí.

Vývar podáváme s domácími nudlemi nebo játrovými knedlíčky, které připravíme dle zdejších receptů.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Bryndzové pirohy Vyzkoušejte speciality ze slovenské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Králičí polévka - vývar

Komentáře

  1. Miroslava Spáčilová   18.12.2016 | 14:45 | reagovat |

    Vynikající polévka. Dělám když je možnost i zaječí.

  2. K. Plamínková   17.04.2016 | 19:39 | reagovat |

    Králičí vývar je výborný. Králíky chováme docela ve velkém, takže i polévky jsou na našem jídelníčku často.

  3. Anna Hajná   21.09.2015 | 9:21 | reagovat |

    Vývar z králíka dělám stejně často jako hovězí a slepičí. Divoké koření do něj také dávám, polévku jemně ovoní a chuť vývaru nepřebije. Bez polévky by se manžel neobešel a já si na to tak zvykla, takže na desátou máme polévku místo svačiny a pak oběd.

  4. Lenka   27.01.2015 | 11:19 | reagovat |

    Dávám vařit zeleninu a králičí droby s hlavou do vody.Osmažení na másle se mi zamlouvá a určitě to zkusím.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší? Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší?
Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží? Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží?
Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web