Kovbojské fazole na slanině

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g fazole 400-500
    • 120
      g slanina
    • 1
      ks cibule
    • 6
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce kečup - ostrý
    • bobkový list
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se namáčely, v závěru vaření osolíme. Slaninu, nejlépe pěkně prorostlou, nakrájíme na malé kostičky, rozškvaříme, přidáme uvařené fazole i se zbytkem vývaru a lehce na ohni mícháme, než se voda odpaří.
2
Ochutíme ostrým kečupem nebo kečupovou cikánskou omáčkou a podáváme s krajícem chleba.
Zařazení: Maso Uzeniny
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jana Zimmerová
    Jana Zimmerová |

    23. 4. 2010 11:26

    Dávám za jedna. Jsou skvělé!!!!

  • Alexandra Daňková
    Alexandra Daňková |

    7. 11. 2008 14:01

    moc dobré a rychlé, fazole už jsem měla předvařené a zamrazené dopředu, roztavila jsem slaninu, na to dala osmahnout cibuli a česnek do toho fazole prohřát a vmíchala jsem kečup a osolila, mňamka

  • Jitka Malinová
    Jitka Malinová |

    29. 8. 2007 14:17

    Fabien, pro urychlení používám sterilované fazole v chili omáčce, pak je příprava opravdu do 20 min. A místo slaniny dávám maďarskou klobásu opečenou na cibulce.

  • Petr Babo
    Petr Babo |

    29. 8. 2007 08:19

    Opravdu moc dobré... Dávám jedničku.

  • Pepa Dušek
    Pepa Dušek |

    25. 7. 2006 23:08

    Zkusil jsem, jedl jsem a zjistil, že to je výtečné. Doba přípravy minimální, asi 20 minut po dovaření fazolí. Jedli jsme to u stolu, možná by byl lepší ten kůň, když to je kovbojské. Nebo že by následky ostré chuti omáček?

  • Fabien
    Fabien |

    13. 5. 2005 19:23

    hodlam se ted do toho pustit jen mne mrzi, že zde neni uvedena doba přípravy

  • Anna Holubová
    Anna Holubová |

    2. 3. 2004 16:42

    Dělám podobný recept a je to výborné s čerstvým domácím chlebeb