Kotlety s hruškami

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 7
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vepřové kotlety
    • sůl
    • pepř mletý
    • hladká mouka
    • 6
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      ks hrušky
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžíce moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kotlety naklepeme, nařízneme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme na pánvi s olejem z obou stran. Osmažené kotlety dáme do pekáčku.
2
Hrušky přepůlíme, vydlabeme jádřinec a řeznou stranou položíme půlku hrušky na každou kotletu. Do pánve od kotlet nalijeme 4 - 5 lžic vody, převaříme a šťávu nalijeme do pekáčku.
3
Hrušky pokapeme citronovou šťávou s cukrem.
4
Dáme do předehřáté trouby na 20 - 25 minut zapéct, občas podlijeme.
5
Podáváme například s bramborovou kaší.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jana Máchová
    Jana Máchová |

    18. 12. 2016 18:06

    Byla to výborná a nenáročná dobrota. Děkuji.

  • Dostálová
    Dostálová |

    6. 10. 2016 12:43

    Výborné, děkuji :-)

  • Žaneta Cílová
    Žaneta Cílová |

    15. 7. 2015 10:51

    Zkusila jsem je včera k večeři a i když jsem byla nucená použít hrušky z kompotu bylo to skvělé! Děkuji za recept.

  • Demrová Š.
    Demrová Š. |

    26. 8. 2013 17:59

    Tuhle dobrůtku si zase brzy uděláme, byla to prima změna.

  • šíša
    šíša |

    23. 2. 2013 14:28

    myslela jsem, že hrušky neseženu, ale jó, pečená hruška s masem = superžrádýlko :-P

  • Madlerova
    Madlerova |

    27. 10. 2012 17:53

    Neskutecne vynikajici!

  • Čichovská Eva
    Čichovská Eva |

    9. 8. 2012 16:51

    Všem recept vřele doporučuji, je to vynikající kombinace masa a ovoce. Brzy zopakuji :-)

  • Lindová
    Lindová |

    12. 3. 2012 17:49

    Jiné než zelené hrušky u nás neměli a ty jsou docela bez chuti, tak se těším až kotlety připravím z našich máslovek nebo na podzim s korunami, to bude o něčem jiném.

  • Pavlína
    Pavlína |

    2. 10. 2011 15:38

    Velká pochvala :-* !

  • Vendula
    Vendula |

    14. 9. 2011 12:55

    Takovou dobrotu jsem ani nečekala a není s ní skoro žádná práce. Bramborová kaše je ideální příloha, děkuji za výborný recept. V.

  • Nedělová O.
    Nedělová O. |

    13. 9. 2011 20:02

    Od zítra mají lacinou vepřovou pečeni v Albertu, oběd je u nás tedy jasný :-)

  • Jindra
    Jindra |

    24. 8. 2011 13:06

    Děkuji za tip, bylo to vynikající, hotová delikatesa, cituji manžela .-) .