Autor:

Kotlety se sýrem a mandarinkami

Ingredience
Vepřové kotlety 4 ks
Šunka 4 plátek
Eidam sýr
100-150
150 g
Kompotované mandarinky  
Smetana  
Sůl  
Pepř mletý  
Grilovací koření  
Oregáno  
Kotlety se sýrem a mandarinkami

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a dáme do pekáčku nebo zapékací mísy (nemusíme vymazávat). Na každou dáme plátek šunky (kdo má rád pikantnější může přidat i několik koleček pikatního salámu - já dávám paprikáš) a poklademe mandarinkami z celé plechovky, zbylou šťávu smícháme ze smetanou. Nastrouháme sýr, rozvrstvíme ho rovnoměrně na kotlety, aby byla pokryta celá plocha, zalijeme smetanou s mandarinkovou šťávou a posypeme oregánem nebo jiným kořením dle chuti. Není se třeba bát, že je smetany v míse málo, sýr se rozpustí a kotlety s mandarinky pustí šťávu. Pečeme v rozehřáté troubě na 200 °C cca 20-30 min., dokud sýr nezezlátne.
Podáváme s brambory, ale vynikající je i čerstvý chléb.

Po tomto obědě si vždycky za „trest“ naplánuji nějakou fyzicky namáhavou práci na zahradě, protože nikdy neodolám a vytírám zbytky sýrové šťávy ze zapékací mísy. Je to lepší než černé myšlenky, že po tomto dietním prohřešku budu několik následujích dní jen na salátu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2
4 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 4x)
Pečený hřbet ze selátka se zelím a knedlíkem Recept na víkend: Pečený hřbet ze selátka se zelím a knedlíkem Články z

Komentáře k receptu: Kotlety se sýrem a mandarinkami

Komentáře

  1. blomenka   23.11.2013 | 13:11 | reagovat | závadný

    ...výborné! Z repertoáru naší kuchyně žádáno dost často !

  2. iva   28.08.2013 | 18:54 | reagovat | závadný

    nechutnalo nam :-(

  3. martina   25.01.2011 | 19:20 | reagovat | závadný

    odkryté nebo přikryteee? :(

  4. Šárka Rudlová   16.05.2009 | 18:50 | reagovat | závadný

    Docela dobré, i když smetana se dlouhým vařením zdrcla a bylo to dost suché. Určitě si ale recept zaslouží druhou šanci, smetanu se šťávou přiliju až ke konci pečení.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web