Koláč z pochoutkové smetany

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 9
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g moučkový cukr
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžíce jedlá soda
    • 2
      lžička kakao
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 500
      ml zakysaná smetana pochoutková
  • Náplň
    • 250
      g tvaroh
    • 50
      g máslo
    • 1
      ks žloutek
    • 4
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      lžička maizena

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny přísady na těsto smícháme na řidší hmotu a polovinu vlejeme na vymazaný plech. Tvaroh vymícháme s cukrem, žloutkem, máslem a maizenou a lžičkou klademe na těsto malé kopečky. Zalejeme druhou polovinou těsta a při střední teplotě pečeme asi 45 minut. Upečený koláč pocukrujeme.
Zařazení: Moučníky Koláče
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • SonaK.
    SonaK. |

    11. 6. 2011 13:16

    Výborný, dokonalý a jednoduchý. Pekla jsem už několikrát a vždy měl obrovský úspěch a rychle se snědl.. Všem doporučuji vyzkoušet.

  • Janik
    Janik |

    1. 2. 2007 12:29

    Moc dobré,rodina cenila nejen,jak koláč chutnal,ale také jak pěkně vypadal.Pekla jsem 45 min. při 160st.

  • Anonym
    Anonym |

    25. 6. 2006 10:18

    Tak bohuzel se nepovedl ani me.Po vyndani z trouby byl pekny,ale myslela jsem si,ze by v te troube mohl jeste chvili byt,tak jsem ho tam dala jeste na chvili dopict a po vyndani byl zdrcli,neco podobneho jako u "beba".Bohuzel skoncil v kosi.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    19. 6. 2006 06:53

    Podľa toho ako popisujete, povedala by som, že chyba bola v pečení. Asi ste ho piekli pri veľmi vysokej teplote, preto zvonku vyzeral ako upečený, ale vnútri ešte nebol. Skúste nabudúce stiahnuť po 10 min teplotu na 170 st. a dopiecť pomalšie.

  • beba
    beba |

    17. 6. 2006 21:21

    Terezka, som nešťastná, lebo som dnes piekla váš koláč, keď som ho vybrala z rúry bol krásne vysoký a potom splasol a teraz, keď ho krájam vyzerá na reze ako nedopečený, taký divný ako puding. Neviete mi poradiť, čo sa mohlo stať, postupovla som presne podľa receptu.

  • JANA
    JANA |

    13. 6. 2006 16:29

    Terezko,dekuji vam,urcite vyzkousim.Jana

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    13. 6. 2006 12:55

    Maizena je škrob, je to ale jedno, aký použijete, či kukuričný alebo zemiakový. U nás dostať aj pochúťkovú kyslú smotanu, je jemnejšia, ale kľudne dajte takú kyslú smotanu, akú dostanete. Ešte sa ospravedlňujem za neskorú odpoveď, bola som chorá.

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    12. 6. 2006 10:06

    O víkendu jsem dělala, Terezko, "sežrali" mně to ještě teplé z plechu. Dnes musím zopakovat. Díky moc, nevěřila jsem zakysané smetaně do těsta, teď se omlouvám. Vláčné, mokré, výborné i na oko krásně vypadá.

  • Jana
    Jana |

    9. 6. 2006 06:51

    Prosim,to se tak jmenuje-pochoutkova kysana smetana?Znam jen kysanou smetanu.Dekuji.

  • Soňa N
    Soňa N |

    8. 6. 2006 13:36

    Myslím že Maizena je kukuřičný škrob ne bramborový.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    8. 6. 2006 11:00

    Maizena je bramborový škrob-něco jako Solamyl,používá se např. na pečení nebo zahušťování pokrmů.:o)

  • Dáda
    Dáda |

    8. 6. 2006 10:42

    Jsem začátečník,co je prosím maizena?

  • Airan
    Airan |

    8. 6. 2006 09:00

    Tento kolac moc rada delam, vrele doporucuji! Je vyborny! Jednou jsem nemela smetanu, dala jsem tam velky smetanovy jogurt a take to bylo dobre.

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    7. 6. 2006 12:33

    Úplně stejný recept jsem si dneska vytiskla pod názvem Smetanový koláč s tvarohem.