Kočičí křik

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g vepřové maso
    • 1
      ks cibule
    • slunečnicový olej
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka drcený kmín
    • 1
      ks citronová kůra z
    • 1
      lžička zázvor - mletý
    • 1
      lžíce ocet
    • 0,3
      l zakysaná smetana
    • 1
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na nudličky a společně s nakrájenou cibulí opečeme na oleji. Osolíme, přidáme drcený kmín, nastrouhanou citronovou kůru, zázvor, trochu octa a přikryté dusíme pokud možno ve vlastní šťávě doměkka, občas promícháme, případně přidáme trochu vody. Nakonec zahustíme smetanou s trochou mouky a povaříme.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Merky
    Merky |

    11. 3. 2012 12:13

    Málo jsem dusil. Tákže určitě zopakuju, páč je to moc dobré.

  • linkee
    linkee |

    12. 2. 2012 12:59

    Chutí trochu podobné Pečeni na kyselo (Indická kuchyně), nemám jedinou výhradu. Vynikající :-)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    26. 11. 2011 17:32

    No já nevím, i přes tu chválu já z toho receptu nějak u vytržení nejsem. Množství přísad mi vzhledem k masu přišlo hodně málo, podla receptu mi vzniklo neslané maso skoro ve vlastní šťávě (že by tam byl třba cítit citron, ocet nebo kmín, to vůbec, jen slabě zázvor), tak jsem dochucovadel hodně přidávala. Ale ve výsledku mi tam stejně hodně neseděla ta kysaná smetena, přišlo mi to divné. Za to, jak dlouho se čekalo, než maso změklo, mi to asi nestálo a opakovat nebudu.

  • Jana Dufková
    Jana Dufková |

    6. 7. 2007 11:37

    Je to výborné. Jen více tak dobrých receptů.Je to jídlo, kterým uctím i nejmlsnější jazýčky. Nejen ty kočičí.

  • Gábina Houšková
    Gábina Houšková |

    27. 6. 2006 13:44

    to znám, je to výborné. Také to ředím nebo dám 2 smetany, aby bylo více omáčky. Jíme to s rýží

  • Lucie Knyová
    Lucie Knyová |

    15. 2. 2006 09:00

    Těší mě Vaše pochvala, děkuji. Ikdyž jsem již zde vyzkoušela několik receptů, toto je můj první příspěvek, který jsem se odhodlala tady zveřejnit.

  • Yveta
    Yveta |

    15. 2. 2006 03:42

    Je to dobre, moc dobre. Delala jsem to sice z kurecich prsicek a podavala z jasminovou ryzi a varenou brokolice. A opravdu byl u nas krik, protoze na mlsnej kocour chodil a po ochutnani maleho kousku se dozadoval vic a vic. Nezbylo nic a cela rodina si moc pochutnala.Autorce dekuji za novy receptik v nasi rodine.

  • Lucie Knyová
    Lucie Knyová |

    14. 2. 2006 17:39

    U nás doma se to obvykle podává s pečivem, manžel totiž obecně přílohy k masu moc nemá rád. Samozřejmě, čím méně se to naředí, tím je to lepší. Je to vlastně maso se šťávou. Ale dobré je to i s rýží nebo širokými nudlemi. Ale věřte, je to opravdu moc dobré.

  • marie krejzarova
    marie krejzarova |

    14. 2. 2006 17:18

    K čemu se to podává? Je nás doma sedm a na přelití něčeho se mi to zdá málo.Věřím ,že je to výborné,ale když to nenaředim vodou tak příloha bude suchá.