Autor:

Kočičí křik

Střední
Ingredience
Vepřové maso 750 g
Cibule 1 ks
Slunečnicový olej  
Sůl 1 špetka
Drcený kmín 1 špetka
Citronová kůra
z
1 ks
Zázvor - mletý 1 lžička
Ocet 1 lžíce
Zakysaná smetana 1/4 l
Hladká mouka 1 lžíce
Kočičí křik

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso nakrájíme na nudličky a společně s nakrájenou cibulí opečeme na oleji. Osolíme, přidáme drcený kmín, nastrouhanou citronovou kůru, zázvor, trochu octa a přikryté dusíme pokud možno ve vlastní šťávě doměkka, občas promícháme, případně přidáme trochu vody. Nakonec zahustíme smetanou s trochou mouky a povaříme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2+
4.5 4 5 1
Králičí rillettes s ředkvičkami a okurkou Svěží chutě v kuchyni Články z

Komentáře k receptu: Kočičí křik

Komentáře

  1. Merky   11.03.2012 | 12:13 | reagovat |

    Málo jsem dusil. Tákže určitě zopakuju, páč je to moc dobré.

  2. linkee   12.02.2012 | 12:59 | reagovat |

    Chutí trochu podobné Pečeni na kyselo (Indická kuchyně), nemám jedinou výhradu. Vynikající :-)

  3. ČernáLuna   26.11.2011 | 17:32 | reagovat |

    No já nevím, i přes tu chválu já z toho receptu nějak u vytržení nejsem. Množství přísad mi vzhledem k masu přišlo hodně málo, podla receptu mi vzniklo neslané maso skoro ve vlastní šťávě (že by tam byl třba cítit citron, ocet nebo kmín, to vůbec, jen slabě zázvor), tak jsem dochucovadel hodně přidávala.
    Ale ve výsledku mi tam stejně hodně neseděla ta kysaná smetena, přišlo mi to divné. Za to, jak dlouho se čekalo, než maso změklo, mi to asi nestálo a opakovat nebudu.

  4. Jana Dufková   06.07.2007 | 11:37 | reagovat |

    Je to výborné. Jen více tak dobrých receptů.Je to jídlo, kterým uctím i nejmlsnější jazýčky. Nejen ty kočičí.

  5. Gábina Houšková   27.06.2006 | 13:44 | reagovat |

    to znám, je to výborné. Také to ředím nebo dám 2 smetany, aby bylo více omáčky. Jíme to s rýží

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web