Autor:

KFC podle mistra Rebensteigera

45 minut PT0H45M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kuře
celé, bez drobů
1 ks
Hladká mouka 1 šálek
Paprika 1 lžička
Šalvěj
drcená
1 lžička
Pepř celý 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Cayenský pepř 1 špetka
Zázvor 1 špetka
Česnek sušený 1 špetka
Sůl
celerová, nebo na špičku nože mletých celerových semínek
1 špetka
Hřebíček
mletý, na špičku nože
 
Koriandr
na špičku nože
 
Skořice
na špičku nože
 
Oregáno
na špičku nože
 
Tymián
na špičku nože
 
Majoránka
na špičku nože
 
Bazalka
na špičku nože
 
Olej
na smažení (sojový či řepkový)
 
Vejce
celá
2 ks
Kyselé mléko 1 šálek

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kuře nasekáme na kousky. Klasický způsob je na 9 kusů, první je zadek s biskupem a kusem páteře vykrojený ze slepice ve tvaru V, zbytek kuřete, rozpůlený podle hrudní kosti je nasekán na přibližně stejné kousky: křidélko s kouskem prsíček, zbytek prsíček a noha překrojená v kloubu.
Kusy naházíme do kyselého mléka s vejci a promícháme tak, aby slepičí kousky byly dobře pokryty. Rukou nebo sítkem vylovíme a vložíme do mísy s moukou s kořením. Poté maso přikryjeme okořeněnou moukou a opatrně promícháme, aby se na mase vytvořila poměrně silná kůrka z okořeněné mouky. Přebytečnou mouku oklepeme a maso vkládáme do oleje ve smažiči, předehrátém na 180 °C. Kousky musí být v oleji volně, nesmí se dotýkat, jinak se spečou dohromady a neprovaří. Smažíme asi 10 minut, až je kuře propečené ke kosti. Olej necháme odkapat zpět do smažiče a zbylý tuk z kuřete odsajeme papírovým ubrouskem. Pokud nemáte smažič s termostatem těžký, nejlépe poslouží litinový kastrol na mírném ohni postačí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Králík s koriandrem pečený v papilotě Jarní kuchyně a mladé maso. Vyzkoušejte 4 skvělé recepty Články z

Komentáře k receptu: KFC podle mistra Rebensteigera

Komentáře

  1. K   05.10.2012 | 17:42 | reagovat | závadný

    Jojo hrubky sou hrozný, ale řekne mi sakra někdo, jestli je to kuře dobrý nebo ne? :D

  2. L.   12.07.2011 | 13:07 | reagovat | závadný

    Buďme rádi, že chlapec dělá hrubky. Kdyby byl v češtině skvělý, tak nedělá ve fast foodu a my nemáme jeho zkušenosti ;-)

  3. Leonardo Da Vinci   08.04.2007 | 10:11 | reagovat | závadný

    Jak malé děcka...XD Je to dobré jídlo...a o to tu jde. Jo! Tak! Tečka!

  4. MartinV   17.02.2007 | 10:18 | reagovat | závadný

    Pane Richarde, je rozdíl mezi překlepem a opravdovou chybou. Trapného tedy neshledávám nic. A proč si občas neodbočit od receptů, vždyť stolování je i společenská záležitost ;-)

  5. Richard   17.02.2007 | 9:49 | reagovat | závadný

    Milá Dichápu, že se můžete cítit pohoršena, zohledněte však prosím, že diskuse v několika posledních příspěvcích je naprosto mimo mísu, neřeší nic a neohleduplně tak zdržuje poměrně dost uživatelů. Mimochodem "mentorvoání" je Váš výmysl a zkomolenina, a až budete příště budit národ k jazykové úctě, přečtěte si po sobě, co píšete. Třeba to pak nevyzní tak trapně jako posledně.Ale abych zde netlachal zbytečně od věc i já, recept jsem vyzkoušel, jen příště zkusím ubrat některé koření (především šalvěj, hřebíček a majoránku). Díky za něj.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web