Kefírové lívance II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      l kefír
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      lžička jedlá soda
    • sůl
    • 2
      ks žloutek
    • sníh z bílku

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zpracujeme lívancové těsto a pečeme na oleji lívanečky. Zdobíme dle fantazie a možnosti nebo jen tak.
Zařazení: Pokrmy Sladké
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • bernadeta1
    bernadeta1 |

    4. 7. 2015 07:17

    Jednoduché, rychlé, výborné. Při kojení jsem omezila kvasnice, ale lívance jsem si nemohla odpustit - tohle je skvělý recept. Posypáváme krystalovým cukrem a skořicí, případně mázneme zakysanou smetanou a posypeme jahodami, borůvkami, ... Je to bašta.

  • MartikK
    MartikK |

    18. 3. 2011 14:21

    Výborné, krásně nadýchané lehoučké lívanečky. Možná příště zkusím přidat strouhaná jablíčka.

  • Ivetta Sura
    Ivetta Sura |

    19. 7. 2009 15:49

    Prave jsme je dodelala a uz jsou i snedene. Opravdu vyborne a rychle. Napad s poklici jsem take uvitala,je to super. Verko, dekuji za skvely recepr. Nemela jsem sodu a tak jsem dala prasek do peciva. Davam 1*

  • Valentina Gonosová
    Valentina Gonosová |

    26. 6. 2007 13:49

    jsou vynikající a ten nápad s poklicí taktéž. Pochutnali jsme si celá rodina . Opravdu TOP recept.

  • Radka
    Radka |

    24. 5. 2006 10:24

    Lívance byly moc dobré, vyhovovala mi téměř nesladká chuť. výborné je posypat je zlehka skořicovým cukrem, nebo namazat nějakým nepříliš sladkým přírodním džemem. K pečení mám jednu zkušenost, když naliju těsto do pánve, nejprve opékám jednu stranu s poklicí. Nestane se mi tak, že při otáčení na stranu druhou stéká ještě řídké těsto z vrchní strany.