Kapr na špeku

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kapr
    • špek nebo slanina
    • smetana
    • hladká mouka
    • paprika - sladká nebo chilli
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kapříka naporcujeme na půlky podkov, osolíme, opepříme, posypeme paprikou - může být i chilli a lehce poprášíme moukou. Špek nebo slaninku nakrájíme na kostičky a rozehřejeme.
2
Když se vypraží dostatek tuku, vložíme porce kapra. Smažíme z obou stran, obracíme pokud možno jednou.
3
Hotové porce dáme stranou, do pánve přidáme smetanu, necháme spojit. Vrátíme porce kapra a necháme prohřát.
4
Podáváme s bramborem pečeným na plátky v troubě.
Zařazení: Maso Rybí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Kája Nehodová
    Kája Nehodová |

    16. 4. 2012 19:51

    Podobně připravuji také, ryba voní po špeku a hladká mouka nedá paprice zhořknout. Smetanu už nedávám.

  • petrakous
    petrakous |

    31. 3. 2012 18:02

    Tuto dobrotu jsem připravovala né z podkov nýbrž z plátků odřízlých od žeber kapra, nakrájených na filety. Doporučuji kapra stáhnout, velmi snadno se pak smaží :-) Moc jsme si pochutnali :-)

  • Lenka
    Lenka |

    31. 1. 2007 19:26

    Dnes vecer jsme vyzkouseli a bylo to VYBORNE-ja sama ryby moc nemusim, ale opravdu jsem si pochutnala. Take jsem pridala zeleninu(hrasek a brokolici) a trochu cesneku- kdyby muj muz mohl tak ho dava i do babovky:-)(Pravda, brambory se mi moc nepovedly, byly trosku pricmoudle a tvrde, ale kapr mnam mnam:-) )

  • leo
    leo |

    28. 11. 2004 23:01

    Nikdy bych neverila, ze i ryba muze byt chutna (nejsem privrzenec). Diky tomuto receptu ale prehodnocuji. Do smetany s vypeckem jsem pridala mrazenou zeleninu (hrasek, mrkev, kukurice), osolila a zahustila moukou.Vyborne, doporucuji.