Kapr na houbách II.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • 4
      dl mléko
    • 3
      lžíce zakysaná smetana
    • 300
      g žampiony
    • 4
      stroužek česnek
    • sůl
    • paprika - sladká
    • 4
      plátek kapr
    • koření na divočinu či zvěřinu Hubert

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Porce kapra přes noc namočíme v mléce s cibulí. Mléko kapra zjemní, kapr je křehčí a není tak cítit rybinou. Po vyjmutí osušíme, posolíme, potřeme česnekem, posypeme paprikou a kořením Hubert. Necháme chvíli odležet. Pak porce kapra opečeme na kousku másla na pánvi. Kapra vyjmeme a do výpeku dáme scezenou cibuli, ve které se kapr marinoval přes noc, tu osmahneme. Pak sundáme z ohně a vmícháme papriku a koření Hubert. Vrátíme na oheň a podlijeme trochou vody, přidáme žampiony.
2
Chvíli podusíme společně s porcemi kapra, které jsme do omáčky vrátili. Dusíme cca 15 minut. Pak kapra opět vyjmeme a dokončíme omáčku. Přidáme do ní mléko (opět z noční marinády), chvíli povaříme a nakonec přidáme zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali lžičku mouky.Přivedeme k varu a omáčka je hotová.
3
Podáváme s vařenými brambory.
Zařazení: Maso Rybí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jirka
    Jirka |

    23. 11. 2016 15:27

    Tak nevím,vracet do pokrmu mléko a cibuli které mi posloužilo jako lapač pachu?