Autor:

Kapr na houbách II.

Střední
Ingredience
Cibule 1 ks
Mléko 4 dl
Zakysaná smetana 3 lžíce
Žampiony 300 g
Česnek 4 stroužek
Sůl  
Paprika - sladká  
Kapr 4 plátek
Koření
na divočinu či zvěřinu Hubert
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Porce kapra přes noc namočíme v mléce s cibulí. Mléko kapra zjemní, kapr je křehčí a není tak cítit rybinou. Po vyjmutí osušíme, posolíme, potřeme česnekem, posypeme paprikou a kořením Hubert. Necháme chvíli odležet. Pak porce kapra opečeme na kousku másla na pánvi. Kapra vyjmeme a do výpeku dáme scezenou cibuli, ve které se kapr marinoval přes noc, tu osmahneme. Pak sundáme z ohně a vmícháme papriku a koření Hubert. Vrátíme na oheň a podlijeme trochou vody, přidáme žampiony.

Chvíli podusíme společně s porcemi kapra, které jsme do omáčky vrátili. Dusíme cca 15 minut. Pak kapra opět vyjmeme a dokončíme omáčku. Přidáme do ní mléko (opět z noční marinády), chvíli povaříme a nakonec přidáme zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali lžičku mouky.Přivedeme k varu a omáčka je hotová.

Podáváme s vařenými brambory.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Jablíčka v těstíčku s vanilkovou omáčkou Oblíbené ingredience na zahřátí Články z

Komentáře k receptu: Kapr na houbách II.

Komentáře

  1. Jirka   23.11.2016 | 15:27 | reagovat |

    Tak nevím,vracet do pokrmu mléko a cibuli které mi posloužilo jako lapač pachu?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru
5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá 5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá
Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech? Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web