Autor:

Kakaovo-tvarohový dort

Snadné
Korpus:
Vejce 4 ks
Cukr krupice 160 g
Polohrubá mouka 160 g
Prášek do pečiva 1 lžíce
Vařící voda 2 lžíce
Olej 2 lžíce
Kakao 2 lžíce
Tuk
kulaté, 22 cm
 
Krém:
Máslo
změklé
200 g
Měkký tvaroh 250 g
Moučkový cukr
dle chuti, cca
150 g
Zakysaná smetana 130 g
Vanilkový cukr 1 ks
Poleva:
Máslo 50 g
Moučkový cukr 80 g
Kakao 1 lžíce
Hnědý rum
dle hustoty polevy, 2 -
3 lžíce
Dozdobení:
Smetana ke šlehání 150 ml
Vanilkový cukr 1 ks
Kakaovo-tvarohový dort

Postup přípravy:

Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Pak přidáme vodu a olej a ještě prošleháme. Vsypeme mouku smíchanou s kypřidlem a kakaem, řádně promícháme a těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Dáme péct zvolna do předehřáté trouby. Až se těsto začne odlepovat od okrajů, píchneme do středu korpusu špejlí a když jí vytáhneme čistou, bez nalepeného těsta je korpus hotový. Necháme ho vychladnout, pak podélně prokrojíme na dva díly.

Krém: Změklé máslo utřeme s cukry do pěny, pak přidáme tvaroh a smetanu a řádně promícháme.
Spodní díl korpusu namažeme menší polovinou krému, přiklopíme druhou polovinou korpusu a ten pomažeme zbylým krémem společně s boky dortu. Dáme vychladit.

Poleva: v malém kastrůlku si rozpustíme máslo, ve kterém dobře rozmícháme kvrdlačkou (metličkou) moučkový cukr a kakao. Vznikne hustší kašička, kterou dle potřeby zředíme rumem (vodou).
Připravenou polevou přelijeme vychlazený dort, který necháme nejlépe do druhého dne proležet.
Dort před podáváním ozdobíme ušlehanou smetanou ke šlehání s vanilkovým cukrem a podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 71 x
1
4.83 71 5 1
Reklama
Květáková polévka s parmazánem Co dát na víkendový stůl? Články z

Komentáře k receptu: Kakaovo-tvarohový dort

Komentáře

  1. Denisa   10.03.2016 | 7:46 | reagovat |

    Dik za recept. Delala jsem ho pritelovi k narozeninam a dopadl supervyborne!

  2. lumina   10.06.2015 | 22:14 | reagovat |

    je to booooziiiii chutna jako misa rez <:-) :-D

  3. Mike   28.02.2015 | 11:14 | reagovat |

    Klasika - "a dáme péct do předehřáté trouby..." NA JAK DLOUHO A NA KOLIK STUPŇŮ?!?! 90% receptů vám tohle neřekne, přitom pro začátečníky i mírně pokročilý je tohle podstatná informace.

  4. Maruš   28.11.2014 | 13:24 | reagovat |

    Dort je chuťově skvělý i krém do kterého ještě přidám rum a celkově celý korpus postříkám rumem (z rozprašovače).Poleva mi jednou neztuhla,tak jsem máslo nahradila 100% tukem a je pěkně tuhá.Takže super dortík,ale je opravdu malý,příště budu dělat z dvojí dávky do větší formy.

  5. GJ   09.05.2014 | 19:57 | reagovat |

    Mňam , je výborný.

1 2 3 4 ... 6 7 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web