Kakaový dort s jahodovým cottage-sýrem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
90 minut
12
porce
neuvedeno
autor: andra

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vejce veľké
    • 120
      g moučkový cukr
    • 120
      g hrubá mouka
    • 0,5
      balení prášek do pečiva
    • 2
      lžíce olej
    • 2
      lžíce kakao
    • 4
      lžíce vařící voda do žĺtkovej hmoty
    • 4
      lžíce studená voda do snehu z bielkov
    • 2
      kelímek sýr cottage jahodový
    • 1
      kelímek smetanový jogurt jahodový
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      balení želatinový ztužovač Dr. Oetker
    • ovoce
    • čokoládové hoblinky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme vroucí vodu, olej a kakao. Šleháme do husté pěny. Mouku a prášek do pečiva spolu promícháme, z bílků a studené vody vyšleháme tuhý sníh. Do žloutkové hmoty postupně zlehka přidáváme střídavě sníh z bílků a mouku s práškem do pečiva. Těsto vlejeme do formy vyložené papírem na pečení a upečeme při cca 170-180° C.
2
Jahodový cottage sýr, jogurt a vanilkový cukr jemně prošleháme. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu a postupně do něj zašleháme jahodovou hmotu. Šlehačkovou smetanu vyšleháme a zlehka přimícháme do jahodového krému. Krém je možné v případě potřeby dosladit práškovým cukrem.
3
Vychladnutý korpus rozkrojíme na tři části. První část korpusu potřeme asi 1/3 krému a poukladáme drobné ovoce (ja jsem použila kompotované ostružiny). Přiložíme druhou část korpusu, znovu potřeme krémem a uložíme další ovoce. Přiložíme poslední korpus, který potřeme poslední třetinou krému a nastrouháme čokoládové hoblinky.
4
Necháme ztuhnout v ledničce.
Zařazení: Moučníky Dorty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.